Pečené kolieska z kalabasy - indickej uhorky fotorecept

dvorka - fotkadvorka, 9. septembra 2016
Pečené kolieska z kalabasy - indickej uhorky (fotorecept)
Foto: dvorka

Druhý recept je na pečené kolieska. Sú veľmi chutné, pripomínajú pečené zemiaky. A s cesnakom, nemajú chybu.

5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (indická uhorka)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nepíšem množstvá, lebo všetko ide podľa chuti jedákov. Nastrúhala som si kolieska asi pol centimetra hrubé, pripravila som si olej s cesnakom a soľou.

    Pečené kolieska z kalabasy - indickej uhorky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na suché pečenie používam panvicu na lokše, ktorá je veľká uspôsobená na suché pečenie. Kolieska som poukladala na panvicu a piekla do vtedy, kým chytili na spodku mierne hnedú farbu.

    Pečené kolieska z kalabasy - indickej uhorky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kolieska som otočila. Vidno hnedé fliačky. Keďže mi ostalo ešte pár koliesok, pridala som ich k už opečenej kalabase.

    Pečené kolieska z kalabasy - indickej uhorky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Každé koliesko som položila na tanier s papierovou utierkou (kupujem tie, ktoré sa používajú pri príprave pokrmov). Každé koliesko som potrela troškou posoleného oleja s cesnakom. Tieto kolieska sa dajú jesť teplé, aj studené.

    Pečené kolieska z kalabasy - indickej uhorky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

kucharka
Takto podobne robím aj cuketu. Poukladám ju potom takú opečenú na tanier a posypem podrvenou fetou, alebo iným slaným syrom balkánskeho typu. Je to dobrota, ďakujem za pripomenutie.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha