Pečené kačacie prsia a stehná fotorecept

taxitaxi - fotkataxitaxi, 26. januára 2014
Pečené kačacie prsia a stehná (fotorecept)
Foto: taxitaxi

Ja mám radšej prsia, tak tie sú aj na hlavnej fotke..

4-6
porcie
45 minút
príprava
180 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
2 ks
Knedľa:
1 ks
1 kg
1,5 dcl
podľa potreby
1 ks
Kapusta :
3 ks




Postup

  1. 1

    Kačacie mäso umyjeme, vložíme do pekáča, osolíme a pridáme trochu vody. Hneď ako začne vrieť, stíšime plyn na minimum a necháme variť cca 2 hodiny.

    Pečené kačacie prsia a stehná (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po 2 hodinách vyberieme a pečieme bez pokrievky v rúre na 180°C cca 30 minút. V priebehu pečenia polejeme kožu trochou mlieka a dáme naspäť do rúry.

    Pečené kačacie prsia a stehná (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kapustu nakrájame. Spravíme si cibuľový základ, pridáme červenú mletú papriku, kapustu, soľ, 5 PL cukru, 5 PL octu, rascu a dusíme cca 45 minút. Občas premiešame...

    Pečené kačacie prsia a stehná (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kvások : mlieko vlažné 1,5 dcl zmiešame s droždím a 1 PL cukru. Do misky si dáme 4dcl vody, 1PL oleja, soľ, žĺtok, múku a kvások. Vypracujeme cesto a necháme podkysnúť. Vytvarujeme knedľu a nad parou robíme 20 minút. Hotovú potrieme olejom.

    Pečené kačacie prsia a stehná (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Naložíme si na tanier a môžme sa do toho pustiť...

    Pečené kačacie prsia a stehná (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

baobab
podobne jedlo ako izabella929 a tu ani pes nestekol, preco?
vyborne jedlo, knedľa profesionalna
radox1
ja by som prsia piekol zvlast,lebo im staci tepelna uprava asi 20 minut.nasucho opiect na strane narezanej koze, plus 150° 20 minut v rure.po 2,5 hodine su zbytocne vysusene ako prezradza aj fotka.
luss44
tiež mám radšej prsia a vôbec sa mi nezdajú vysušené, ja by som si len viac schrumkavela kožu. Kapustu ja nemusím, stačí veľa šťavy a takáto domáca knedľa. Chutne si navaril.
1x alda
yogicek
luss44, ako to že nemusíš kapustu? Veď minule si mlsala ku kávičke slané pečivo z kyslej kapusty, mimochodom veľmi dobré. Od tej doby som ho robil už veľakrát a vymyslel som aj niekoľko variant ale základ zostáva tvoj. Nerozčuľuj ma! :):):):):)
luss44
@yogicek :))) nemusím moc hlávkovú dusenú kapustu, nehovorím že nezjem - na návšteve zo slušnosti trošku, ovšem ak v nej nie je rasca! Doma robievam napr.ku kačici, pre rodinu, ale ja ju väčšinou nejem. Ale kyslú kapustičku zbožňujem, hlavne našu domácu, a z tej robievam oné slané pečivo, a som potešená ako Ti chutí :) prezraď aké varianty si vymyslel? pozdravujem Trenčín - moje rodné mesto :)
1x alda
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Závidím ženám čo majú takýchto šikovných mužov. Kde boli keď som ja bola mladá?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia