Foto: taxitaxi
Ja mám radšej prsia, tak tie sú aj na hlavnej fotke..
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Kačacie mäso umyjeme, vložíme do pekáča, osolíme a pridáme trochu vody. Hneď ako začne vrieť, stíšime plyn na minimum a necháme variť cca 2 hodiny.
-
2
Po 2 hodinách vyberieme a pečieme bez pokrievky v rúre na 180°C cca 30 minút. V priebehu pečenia polejeme kožu trochou mlieka a dáme naspäť do rúry.
-
3
Kapustu nakrájame. Spravíme si cibuľový základ, pridáme červenú mletú papriku, kapustu, soľ, 5 PL cukru, 5 PL octu, rascu a dusíme cca 45 minút. Občas premiešame...
-
4
Kvások : mlieko vlažné 1,5 dcl zmiešame s droždím a 1 PL cukru. Do misky si dáme 4dcl vody, 1PL oleja, soľ, žĺtok, múku a kvások. Vypracujeme cesto a necháme podkysnúť. Vytvarujeme knedľu a nad parou robíme 20 minút. Hotovú potrieme olejom.
-
5
Naložíme si na tanier a môžme sa do toho pustiť...
vyborne jedlo, knedľa profesionalna
*****