Pečené kačacie prsia a stehná (fotorecept)

Autor receptu: taxitaxi

Ja mám radšej prsia, tak tie sú aj na hlavnej fotke..

4-6
porcie
45 minút
príprava
180 minút
na 180 °C

Postup

  1. Kačacie mäso umyjeme, vložíme do pekáča, osolíme a pridáme trochu vody. Hneď ako začne vrieť, stíšime plyn na minimum a necháme variť cca 2 hodiny.
  2. Po 2 hodinách vyberieme a pečieme bez pokrievky v rúre na 180°C cca 30 minút. V priebehu pečenia polejeme kožu trochou mlieka a dáme naspäť do rúry.
  3. Kapustu nakrájame. Spravíme si cibuľový základ, pridáme červenú mletú papriku, kapustu, soľ, 5 PL cukru, 5 PL octu, rascu a dusíme cca 45 minút. Občas premiešame...
  4. Kvások : mlieko vlažné 1,5 dcl zmiešame s droždím a 1 PL cukru. Do misky si dáme 4dcl vody, 1PL oleja, soľ, žĺtok, múku a kvások. Vypracujeme cesto a necháme podkysnúť. Vytvarujeme knedľu a nad parou robíme 20 minút. Hotovú potrieme olejom.
  5. Naložíme si na tanier a môžme sa do toho pustiť...