Pečené buchty plnené vanilkovým krémom fotorecept
Tieto buchty potešia nielen malých, ale aj veľkých. Cesto možno použiť na parené buchty, dukátové buchtičky.
príprava
na 170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 1 kg |  | 
| 1 kocka |  | 
| 250+350 ml vlažné |  | 
| 2 PL (+ 2 ČL do kvásku) |  | 
| 1-2 ČL (na dochutenie podľa seba) |  | 
| 1 ks |  | 
| 125 g čerstvé rozpustené |  | 
| z 1 citróna |  | 
| (na vymastenie plechu) |  | 
| (na posypanie) |  | 
| Plnka: | |
| 600 ml |  | 
| 2 bal. |  | 
| 3 PL |  | 
| 1 bal. |  | 
| 2 PL pikantný |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Príprava ingrediencií.   
- 
                                                    2
                                                    Do važného mlieka 250 ml dáme 2 ČL cukru, 2 PL múky, rozdrobíme droždie necháme vykysnúť kvások. Múku preosejeme, pridáme 2 PL cukru, soľ na chuť 1-2 ČL, postrúhanú citrónovú kôru, rozpustené maslo, vajíčko a kvások.   
- 
                                                    3
                                                    Rukou vymiesime hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste 40-45 minút.   
- 
                                                    4
                                                    Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenu pracovnú dosku. Rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a nakrájame na štvorce.   
- 
                                                    5
                                                    Keď čakáme na kysnutie cesta, uvaríme v mlieku hustý vanilkový puding, do ktorého za horúca vmiešame lekvár a necháme vychladnúť.   
- 
                                                    6
                                                    Plech vymastíme olejom, dáme ho trocha viac, aby sme omastili buchty. Buchty plníme plnkou a ukladáme na plech vedľa seba.   
- 
                                                    7
                                                    Cesto sa vydarilo a preto som urobila aj parené buchty.   
- 
                                                    8
                                                    Rúru predhrejeme na 170 stupňov a pečieme 30-35 minút do zlatista. Ešte za horúca buchty potrieme olejom, vychladnuté posypeme práškovým cukrom. Sú vhodné pre deti na raňajky, desiatu alebo výbornú večeru. Dobrú chuť.   


 
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    




 
 


+++
Ja som to videl aj jedol, je to fantázia.
Vdaka za info :-) tak raz to aj ja tak skúsim ;-P
Jasné len, zabuchaj. Ďakujem za komentár pozdravujem.
Je to naozaj fajnota. Ďakujem za pekný komentik. Pozdravujem.
Som rada, že potešilo moje pečenie a najmä moja plnka aspoň vieš, aké je to výborné. Ďakujem.
Len skus.
ja som do cesta miesto masla dala olej a lyzicu rumu. Plnka bola iba s jahodovym pudingom.
Buchty su vyborne, dakujem za taku trochu mini inspiraciu...
Dakujem za recept.