Foto: evusik
Keby som varila len pre seba, stačila by mi len pečená zelenina, ale pre chlapa je to málo.... tak som tomu môjmu urobila ešte Zobraziť celý popisKeby som varila len pre seba, stačila by mi len pečená zelenina, ale pre chlapa je to málo.... tak som tomu môjmu urobila ešte rybu a zemiaky v pare :-)
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Nachystáme si rôzne druhy zeleniny, čím viac druhov a farieb, tým lepšie...
-
2
zeleninu nakrájame na hrubo
-
3
Do misky si dáme asi 0,5dl olivového oleja, pretlačený cesnak, soľ, oregáno, alebo iné bylinky podľa vlastnej chuti. Vylejeme na zeleninu, dobre premiešame, dáme na plech a dáme piecť na 180°C asi na 40-50 minút.
-
4
Rybie filety (ja som použila tresku) nemusíme nijako zvlášť upravovať...
-
5
stačí osoliť, obložiť bylinkami a citrónom
-
6
a vložiť do parného hrnca spolu so zemiakmi. Rybu som parila 10 minút, zemiaky 20 minút.
-
7
Zeleninu po cca 40 minutách skontrolujeme, zvýšime teplotu a ešte zapečieme
-
8
a servírujeme... v tomto pošmúrnom, chladnom dni sa na nás z taniera usmievajú veselé farby a pripomenú nám, že aj keď sa to nezdá, jar je predo dvermi :-)
my ryby ľúbime veľmi, najradšej ich pripravujem v papráku, je to rýchle, zdravé a ryba si zachová svoju chuť (čo niekto nemá rád) a potom ešte grilovaná rybička je mňamy mňam....
@evusik my vždy také chválospevy píšeme o tých našich parákoch, že sme už aj mnohých namotali, mnohým ideme už asi aj na nervy :), ale čo keď nie je pomoci :)
a táto treska, máš o 10 minút hotový obed, či večeru a ešte si tak prsty pooblizujem :)
Robíme dobrú reklamu, nejaké provízie nebudú ??? :)