Pečená zelenina a parená ryba fotorecept

evusik - fotkaevusik, 28. februára 2012
Pečená zelenina a parená ryba (fotorecept)
Foto: evusik

Keby som varila len pre seba, stačila by mi len pečená zelenina, ale pre chlapa je to málo.... tak som tomu môjmu urobila ešte Zobraziť celý popisKeby som varila len pre seba, stačila by mi len pečená zelenina, ale pre chlapa je to málo.... tak som tomu môjmu urobila ešte rybu a zemiaky v pare :-)

2
porcie
15 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Pečená zelenina:
 rôzne farby
Ryba:




Postup

  1. 1

    Nachystáme si rôzne druhy zeleniny, čím viac druhov a farieb, tým lepšie...

    Pečená zelenina a parená ryba (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    zeleninu nakrájame na hrubo

    Pečená zelenina a parená ryba (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do misky si dáme asi 0,5dl olivového oleja, pretlačený cesnak, soľ, oregáno, alebo iné bylinky podľa vlastnej chuti. Vylejeme na zeleninu, dobre premiešame, dáme na plech a dáme piecť na 180°C asi na 40-50 minút.

    Pečená zelenina a parená ryba (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rybie filety (ja som použila tresku) nemusíme nijako zvlášť upravovať...

    Pečená zelenina a parená ryba (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    stačí osoliť, obložiť bylinkami a citrónom

    Pečená zelenina a parená ryba (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a vložiť do parného hrnca spolu so zemiakmi. Rybu som parila 10 minút, zemiaky 20 minút.

    Pečená zelenina a parená ryba (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zeleninu po cca 40 minutách skontrolujeme, zvýšime teplotu a ešte zapečieme

    Pečená zelenina a parená ryba (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a servírujeme... v tomto pošmúrnom, chladnom dni sa na nás z taniera usmievajú veselé farby a pripomenú nám, že aj keď sa to nezdá, jar je predo dvermi :-)

    Pečená zelenina a parená ryba (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

salinka
Tu niet co dodat: rybka so zeleninou, to urobime nieco uzitocne pre svoje zdravie:-) Super.
bibia1
treska je veľmi vďačná rybka, a ešte v paráku, ľahký, rýchly, zdravý obed alebo večera - tu nie je o čom - paráda
bibia1
si mi narobila chúťky, a včera večer sme si spravili aj my tresku - len som ju osolila, pokvapala sójovkou a posypala bazalkou, k tomu ľahký šalátik s ľadového šalátu a celozrnná žemľa a večera ako báseň :)
evusik
@bibia1 tak to áno, ja mám tiež rada také rýchlovky, rýchlo hotové, rýchlo zjedené ale hlavne výborné :-)
evusik
teda @rybarkuchar že akú poklonu si mi vystrúhal, ďakujem :-) veľmi sa teším....
my ryby ľúbime veľmi, najradšej ich pripravujem v papráku, je to rýchle, zdravé a ryba si zachová svoju chuť (čo niekto nemá rád) a potom ešte grilovaná rybička je mňamy mňam....
rybarkuchar
Komu česť tomu česť. Mňa teší, že máš rovnaký názor na prípravu jedál z rýb. Možno by sme mali založiť fan klub.
cica2
krásne farebný recept, ryby máme radi :-)
altyn
@evusik krása!!!!!! Ale prezraď mi prosím aký nový hrniec to máš- paprák? :-))) (13.01hod) :-))))))))))))))))))))))))
evusik
no to je tak paprám, paprám a občas aj kafrám (ako by povedal môj muž) a občas aj niečo zbabrám, teda zbabrem ako včuľ :-)))) no a čo, tak mám miesto paráku paprák!!!! ha-ha
bibia1
do funclubu sa pridávam aj ja, ak ho teda zakladáte :)
@evusik my vždy také chválospevy píšeme o tých našich parákoch, že sme už aj mnohých namotali, mnohým ideme už asi aj na nervy :), ale čo keď nie je pomoci :)
a táto treska, máš o 10 minút hotový obed, či večeru a ešte si tak prsty pooblizujem :)
evusik
@bibia1 a to je veru dobre, že sme ich namotali, lebo parák je výborná vec.... a keby si vedela ako lezem na nervy môjmu okoliu, lebo ja parák chválim vždy a všade... a keďže chceme variť nielen chutne, rýchlo a zdravo, ale aj krásne tak parák vyhráva na celej čiare :-)
nonna
Zelenina a rybenky....to je MOJE. Vrcholne uznávam, zdravá, chutná výživa. Pasuje to k sebe. Akurát olivový olej absolútne nepoužívam, len klasický rastlinný alebo klasické maslo. Aj aj to len najnevyhnutnejšie množstvo. Ukladám do svojej kuchárskej databázy a "hádžem na fejs", nech aj moji tamojší kamoši sa pokochajú a navnadia.
bibia1
@evusik tak toto je presne ako ja, hlavne keď je čas obeda, a ja vytiahnem moje obľúbené jedlá z paráka a ostatní rezeň, alebo knedlík, a predstav si, vždy sa spýtajú, čo to mám, že to vyzerá fantasticky.
Robíme dobrú reklamu, nejaké provízie nebudú ??? :)
branka
tak toto je jedlo aj na terajsich 38 stupnov...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia