Pečená plnená paprika nielen pre vegetariánov (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Na jeseň je veľký výber zeleniny a my milujeme plnené papriky. Plnku som spravila z paradajok a zo syra, pre pikantnejšiu chuť som pridala ocot a korenie, naplnila som papriky a upiekla. Podávala som so zemiakmi a zvyšok plnky som podávala vychladený ako šalát. Vznikla jednoduchá, rýchla a veľmi chutná večera nielen pre vegetariánov.

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si zeleninu. Papriky som umyla, odrezala stopky, vyčistila vnútro, vypláchla vodou a v zvislej polohe nechala odkvapkať. Očistila som cesnak a cibuľu, umyla som paradajky a odstránila som nejedlý bubák.
  2. Pokrájala som cibuľu na malé kocky.
  3. Do plnky som pokrájala na kocky aj vršky paprík, ktoré som z nich odrezala
  4. Pridala som kocky papriky k pokrájanej cibuli.
  5. Paradajky som pokrájala na kocky a pridala k ostatnej zelenine.
  6. Petržlenovú vňať som pokrájala na hrubo a pridala som ju tiež.
  7. Ku zmesi som pridala na kocky pokrájaný balkánsky syr.
  8. Zmes som osolila a okorenila čerstvo mletým čiernym korením, chilli papričku som vynechala, lebo samotná paprika bola štipľavá.
  9. Pridala som prelisovaný cesnak čajovú lyžičku octa, aby zmes bola príjemne pikantná a plnku som dobre premiešala.
  10. Pomocou polievkovej lyžice som naplnila papriky a vložila som ich do pekáčika. Zvyšok plnky som odložila do chladničky, aby sa vychladil ako šalát, ktorý budem podávať k paprikám.
  11. Papriky som preliala olejom.
  12. Papriky som piekla 30 minút v trúbe vyhriatej na 180 stupňov, až boli na povrchu pekne hnedé a upečená aj plnka.
  13. Podávala som s varenými zemiakmi, ktoré som preliala chutným výpekom. Chuť plnenej pečenej papriky s upečenou plnkou úžasne dobre kontrastovala s vychladeným šalátom, ktorý je vlastne tiež plnkou.