Pečená plnená paprika nielen pre vegetariánov (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Na jeseň je veľký výber zeleniny a my milujeme plnené papriky. Plnku som spravila z
paradajok a zo syra, pre pikantnejšiu chuť som pridala ocot a korenie, naplnila som papriky
a upiekla. Podávala som so zemiakmi a zvyšok plnky som podávala vychladený ako šalát.
Vznikla jednoduchá, rýchla a veľmi chutná večera nielen pre vegetariánov.
2 porcie |
10 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravila som si zeleninu. Papriky som umyla, odrezala stopky, vyčistila vnútro, vypláchla vodou a v zvislej polohe nechala odkvapkať. Očistila som cesnak a cibuľu, umyla som paradajky a odstránila som nejedlý bubák.
- Pokrájala som cibuľu na malé kocky.
- Do plnky som pokrájala na kocky aj vršky paprík, ktoré som z nich odrezala
- Pridala som kocky papriky k pokrájanej cibuli.
- Paradajky som pokrájala na kocky a pridala k ostatnej zelenine.
- Petržlenovú vňať som pokrájala na hrubo a pridala som ju tiež.
- Ku zmesi som pridala na kocky pokrájaný balkánsky syr.
- Zmes som osolila a okorenila čerstvo mletým čiernym korením, chilli papričku som vynechala, lebo samotná paprika bola štipľavá.
- Pridala som prelisovaný cesnak čajovú lyžičku octa, aby zmes bola príjemne pikantná a plnku som dobre premiešala.
- Pomocou polievkovej lyžice som naplnila papriky a vložila som ich do pekáčika. Zvyšok plnky som odložila do chladničky, aby sa vychladil ako šalát, ktorý budem podávať k paprikám.
- Papriky som preliala olejom.
- Papriky som piekla 30 minút v trúbe vyhriatej na 180 stupňov, až boli na povrchu pekne hnedé a upečená aj plnka.
- Podávala som s varenými zemiakmi, ktoré som preliala chutným výpekom. Chuť plnenej pečenej papriky s upečenou plnkou úžasne dobre kontrastovala s vychladeným šalátom, ktorý je vlastne tiež plnkou.