Pečená paprika (fotorecept)

Autor receptu: jazavka

Tento recept je v našej rodine už veľmi dlho, odkiaľ neviem...pripravoval ho už môj dedko...

4-5
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si nálev: orestujeme si cibuľku na oleji, zalejeme vodou, do ktorej pridáme ocot, cukor a soľ podľa potreby, kto chce môže pridať aj trošku červenej papariky
  2. Na platni, alebo teflónovej panvici si na sucho opečieme papriku, ktorú po upečení prekrojíme 4x, rozkrojíme nad hrncom s nálevom (vytečie z nej šťava do nálevu) a celú ju tam ponoríme, takto to urobíme so všetkými paprikami, pod hrncom s nálevom nám stále jemne horí plameň
  3. Upečené papriky v náleve ešte 7-10 minút podusíme, naservírujeme na tanier aj s nálevom, a môžeme konzumovať s čerstvým pečivom, jeme tak, že vrchnú časť (pripečenú) ošúpeme, vnútrajšok vyberieme a zvyšok zjeme, pečivo si môžeme namáčať do nálevu, je to trošku piplačka, ale je to veľmi chutné jedlo, vhodné na večeru, ale len tak na ľahký letný obed.