Pečená tekvica
Pečená ochutená tekvica v trojobale
Autor receptu: kukamcovaritidem
Zdravšia a oveľa chutnejšia verzia vyprážanej tekvice, ktorú pred obalením ochutíme koreninami.
Postup
- Bielu tekvicu ošúpeme, odstránime jadierka, nakrájame na kolieska, alebo mesiačiky.
- Kúsky tekvice rozložíme, posolíme, posypeme všetkým korením a mletou paprikou.
- Tekvicu obalíme v trojobale - múka, vajce, strúhanka a môžeme zopakovať vajce a zase strúhanku.
- Na plech dáme papier na pečenie, pokladieme kolieska tekvice, ktoré z oboch strán potrieme olejom. Okolo môžeme poklásť cherry paradajky.
- Pečieme na 225 stupňov do stmavnutia strúhanky. Aj dva plechy nad sebou.
- Ak máme pripravené povarené zemiaky, môžeme poklásť na plech aj tie.