Pečená tekvica

Pečená ochutená tekvica v trojobale

Autor receptu: kukamcovaritidem

Zdravšia a oveľa chutnejšia verzia vyprážanej tekvice, ktorú pred obalením ochutíme koreninami.

Postup

  1. Bielu tekvicu ošúpeme, odstránime jadierka, nakrájame na kolieska, alebo mesiačiky.
  2. Kúsky tekvice rozložíme, posolíme, posypeme všetkým korením a mletou paprikou.
  3. Tekvicu obalíme v trojobale - múka, vajce, strúhanka a môžeme zopakovať vajce a zase strúhanku.
  4. Na plech dáme papier na pečenie, pokladieme kolieska tekvice, ktoré z oboch strán potrieme olejom. Okolo môžeme poklásť cherry paradajky.
  5. Pečieme na 225 stupňov do stmavnutia strúhanky. Aj dva plechy nad sebou.
  6. Ak máme pripravené povarené zemiaky, môžeme poklásť na plech aj tie.