Pečená krkovička s červenou kapustou a domácou knedľou
Foto: martina1990
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg bez kosti |
|
4 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
|
|
Knedľa domáca: | |
125 ml vlažné |
|
125 ml vlažná |
|
1 ČL |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
21 g |
|
1 ČL |
|
500 g |
|
Postup
-
1
Krkovičku si umyjeme a nakrájame na rezne. Okoreníme ich. V panvici na rozpustenej masti si ich prudko opečieme, aby sa zatiahli. Vyberieme ich. Do pekáča si na drobno nakrájame cesnak a cibuľu. Maso vložíme do pekáča na tento základ. Pridáme rascu, mletú papriku a zalejeme výpekom z panvice. Ak nestačí, podlejeme trochou vriacej vody. Dáme zapiecť na 180 stupňov na hodinu.
- 2
V hrnci si orestujeme cibuľu a pridáme nakrájanú kapustu. Pridáme rascu, soľ, kryštálový cukor. Premiešame a necháme dusiť do makka.
- 3
V odmerke odmeriame 125 ml vlažnej vody 125 ml mlieka. Pol kocky droždia ,1 KL cukru zmiešame s mliekom a vodou a necháme vzísť kvások 15 minút. Pridáme múku, KL soli, 1 celé vajce a olej. Necháme odstáť 10 minút. Vypracujeme cesto a pri miesení prisypávame múku. Necháme ho vykysnúť na 25 minút. Kým sa nezdvojnásobí. V hrnci necháme zovrieť vodu, dnu vložíme parák a naň dáme papier na pečenie, aby sa knedľa neprilepila. Keď voda vrie, vypracujeme si knedľu do tvaru akého ju chceme mať. Ja si ju delím na tri časti a nasledujúci postup tým pádom opakujem trikrát. Od chvíle kedy knedľu vložíme, hrniec prikryjeme a necháme pariť 20 minút. POZOR: Za tento čas NIKDY hrniec neodkrývame. Po 20 minútach picháme so špáradlom a keď je čisté a suché, vyberieme ju. Ak knedľu ihneď podávame, nepotierame ju olejom. Ostatné môžeme. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
aj ja robím presne podľa toho receptu a dávam na 0,5kg múky pol kocky droždia čo je 21g :)
V surovinách píše 21g droždie(kocka)
V postupe prípravy píše pol kocky.
Droždie máva poväčšine hmotnosť 42g jedna kocka.
Jedlo by som si dal vyzerá naozaj dobre.
Pekný deň prajem.
Len do dusenej kapusty patrí aj bobkový list, min. 2 ks.
V príprave masa nie je spomenuté, kedy ho osoliť. Myslím si, že až po opečení na panvici, teda v pekáči pred tepelnou úpravou.. Mám pravdu?
Ďakujem za recept.