Pečená krkovička s červenou kapustou a domácou knedľou

martina1990 - fotkamartina1990, 29. septembra 2015
40 minút
príprava
1,5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg bez kosti
4 strúčiky
1 ks
1 ks
1 PL
Knedľa domáca:
125 ml vlažné
125 ml vlažná
1 ČL
1 ks
2 PL
21 g
1 ČL
500 g




Postup

  1. 1

    Krkovičku si umyjeme a nakrájame na rezne. Okoreníme ich. V panvici na rozpustenej masti si ich prudko opečieme, aby sa zatiahli. Vyberieme ich. Do pekáča si na drobno nakrájame cesnak a cibuľu. Maso vložíme do pekáča na tento základ. Pridáme rascu, mletú papriku a zalejeme výpekom z panvice. Ak nestačí, podlejeme trochou vriacej vody. Dáme zapiecť na 180 stupňov na hodinu.

  2. 2

    V hrnci si orestujeme cibuľu a pridáme nakrájanú kapustu. Pridáme rascu, soľ, kryštálový cukor. Premiešame a necháme dusiť do makka.

  3. 3

    V odmerke odmeriame 125 ml vlažnej vody 125 ml mlieka. Pol kocky droždia ,1 KL cukru zmiešame s mliekom a vodou a necháme vzísť kvások 15 minút. Pridáme múku, KL soli, 1 celé vajce a olej. Necháme odstáť 10 minút. Vypracujeme cesto a pri miesení prisypávame múku. Necháme ho vykysnúť na 25 minút. Kým sa nezdvojnásobí. V hrnci necháme zovrieť vodu, dnu vložíme parák a naň dáme papier na pečenie, aby sa knedľa neprilepila. Keď voda vrie, vypracujeme si knedľu do tvaru akého ju chceme mať. Ja si ju delím na tri časti a nasledujúci postup tým pádom opakujem trikrát. Od chvíle kedy knedľu vložíme, hrniec prikryjeme a necháme pariť 20 minút. POZOR: Za tento čas NIKDY hrniec neodkrývame. Po 20 minútach picháme so špáradlom a keď je čisté a suché, vyberieme ju. Ak knedľu ihneď podávame, nepotierame ju olejom. Ostatné môžeme. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

martina1990
kukulienka71: Momentálne robím osie hniezda a pizzovníky a tam dávam jeden a pol kocky.. Je to zlé? Stále to robím takto a zdalo sa mi to normálne..Za rady vopred ďakujem :)
kukulienka71
Martinka, to by som si nedovolila tvrdiť, že zlé. Len podľa mňa na pol kila múky stačí aj pol kocky, nie je potom to droždie tak cítiť. Keď je čerstvé, cesto krásne nakysne aj z menšieho množstva. Nech sa ti darí!
mesiar50
Autorka bude mať v recepte asi preklep.
V surovinách píše 21g droždie(kocka)
V postupe prípravy píše pol kocky.
Droždie máva poväčšine hmotnosť 42g jedna kocka.
Jedlo by som si dal vyzerá naozaj dobre.
Pekný deň prajem.
martina1990
mesiar50: Áno, máte pravdu. Všimla som si to až neskôr. Ďakujem pekne všetkým :)
martina1990
mesiar50: Áno, máte pravdu. Všimla som si to až neskôr. Ďakujem pekne všetkým :)
marienka44
@Martina1990 , je to fajné. :-)
Len do dusenej kapusty patrí aj bobkový list, min. 2 ks.
V príprave masa nie je spomenuté, kedy ho osoliť. Myslím si, že až po opečení na panvici, teda v pekáči pred tepelnou úpravou.. Mám pravdu?
1x lonka
radox1
odporucam piect krkovicku vcelku a nasledne nakrajat,takto chyti pri preceni kôrku,a tym su okraje vysusene.
1x radox1
tinu
No mne sa viac menej podarilo. Mäso sa mi trochu vysušilo ale mne to nevadí. Na to že s varením práve začínam tak pohodka.
Ďakujem za recept.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia