Domáca parená kysnutá knedľa fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 11. marca 2014
Domáca parená kysnutá knedľa (fotorecept)
Foto: babkamt

U nás sa knedľa nekupuje. Vždy si ju spravím doma. Kúpená nám nechutí.Recept na knedľu pridávam hlavne pre môjho syna. Včera mi volal o Zobraziť celý popisU nás sa knedľa nekupuje. Vždy si ju spravím doma. Kúpená nám nechutí.Recept na knedľu pridávam hlavne pre môjho syna. Včera mi volal o piatej ráno. Chcel recept na knedľu. Piekol kačicu , tak som s ním do desiatej sedela na skype a varili sme spolu :- )Teraz to už zvládne aj sám. Aspoň dúfam.V komentároch pod receptom Guláš z hovädzieho mäsa si @xanadu1955 pýtala odo mňa recept na knedľu.

20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
125 ml
125 ml
1 čl
1 ks
2 PL
21 g
1 čl




Postup

  1. 1

    V odmerke si odmeriam 125 ml vody a 125 ml mlieka. V mikrovlnke ho zohrejem. Do malej misky odlejem 50 ml, pridám droždie a 1 čl cukru. Nechám vykysnúť kvások.

    Domáca parená kysnutá knedľa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku preosejem s 1 čl soli.

    Domáca parená kysnutá knedľa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po 10 minútach mám vykysnutý kvások.

    Domáca parená kysnutá knedľa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do zvyšku vody s mliekom zamiešam 1 celé vajíčko a 2 pl oleja. Nalejem to do múky , pridám vykysnutý kvások.

    Domáca parená kysnutá knedľa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Osvedčila sa mi rada od @sovky62. Cesto len zhruba zamiešam , aby sa tekutina spojila s múkou. Nechám asi 10 minút postáť.

    Domáca parená kysnutá knedľa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Až teraz vypracujem cesto. Ide to ľahko.Vypracované cesto pomúčim múkou,zavriem misku kysku a nechám cesto vykysnúť , kým sa cesto nezdvojnásobí.

    Domáca parená kysnutá knedľa (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cesto rozdelím na polovicu - ako je vidieť , nemám dobrý odhad, sformujem knedle.Nechám ich ešte asi 10 minút kysnúť.

    Domáca parená kysnutá knedľa (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Medzitým , čo knedľa kysne si pripravím hrniec s vodou , do ktorého dám parák. Na parák položím papier na pečenie. To preto , že sa mi knedľa neprilepí na parák.

    Domáca parená kysnutá knedľa (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    V hrnci nechám zovrieť asi 200 ml vody . Keď voda vrie , vložím knedľu. Parím ju 20 minút zakrytú. Počas parenia NIKDY neskladám pokrievku , lebo by knedľa klesla.Po 20 minútach parenia odstránim pokrievku a knedľu ešte na paráku popichám špajdľou.

    Domáca parená kysnutá knedľa (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Keď ju budeme konzumovať hneď po uvarení , tak ju nenatieram olejom. Olejom natriem len tú , čo zostane.

    Domáca parená kysnutá knedľa (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Takto vyzerá v reze.Viem , že na fotenie som nemala dobré svetlo ....

    Domáca parená kysnutá knedľa (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Túto knedľu som robila k pečenému bravčovému bôčiku a dusenej kapuste.

    Domáca parená kysnutá knedľa (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

kukulienka71
@babkamt ,úplne skoro rovnako robím aj ja svoju knedľu:-)Najlepšie je domáce,to je svätá pravda.Kvitujem,že tvoj syn sa snaží pokračovať v tradícii a pýta od teba recepty,je to skvelé,že technika nám umožňuje aspoň takto byť spolu(zdielať starosti aj radosti) s našimi milovanými.Môžeš byť na neho hrdá!5* ,tá posledná fotka nemá chybu!
sovka62
Ani u nás sa nekupuje. Keď si zrátam koľko času jej reálne venujem (lebo kým kysne a parí sa môžem si robiť čokoľvek), je to určite menej, ako keby som sa po ňu vybrala do obchodu. Robím skoro rovnako ako ty, len olej nedávam. Aj vyzerá ako tá moja, môžem porovnávať, kúsok je v chladničke, ku kuraťu na smotane.
1x deni15
nena73
@babkamt toľko knedlí som skúšala, ale nikdy som nebola spokojná, skúsim teda Vaše, lebo v Grobe mi vždy chutilo :-)
pusta
vynikajúci recept, s presným zrozumiteľným pstupom.
máš nádhernú knedľu (y)
*****
fiby
Niekto dáva aj trocha octu.
daguska
Ja nedavam ani vajce,ani olej.Tiez som sa naucila od skusenych kucharok.A som jednoznacne zastancom:domace je domace.Krasne sa ti podarila.Cely tanier ukazkovy.
používateľ nemá avatar
mb
mb
je mozne tuto knedlu aj varit, alebo je stavana len na paru?
1x ivabed
dandika1
@babkamt mam ten isty postup,len nedavam mlieko,len vodu a na drobne kococky pokrajany starsi rozok,alebo kusok korky z chleba potom je taka farebnejsia.Pridala by som foto,ale aste som tak daleko nepostupila snad sa to raz naucim a mate kazda pravdu niet nad domaci knedlik.pekny vecer:::
eliska61
Aj ja sa pripajam ku tajomnej sekte "DOMACEJ KNEDLE"! Myslela som si, ze uz som taky zabudnuty antikvariat, lebo ja ju tiez nekupujem, ved ani nemam kde. Robim stale z 1 kg muky, a rozdelim si na 5 casti. Zjeme hned 2-3 knedle a z ostatnè putuju hned do mrazaka, na horsie casy. Nech zije domaca knedla!!!!
babkamt
@kukulienka71 asi pred dvomi mesiacmi si mladí kúpili kvalitný mixér. Syn odvtedy prepadol čaru kysnutého cesta. V sobotu mi poslal fotku chleba. Napočudovanie sa mu krásne vydaril. Vraj bol dobrý chuťovo , no a aj za tvar by sa nemusela hanbiť ani skúsená gazdinka:-)
@dafran vnučka sa vždy pýta , či som robila knedľu doma , alebo som kúpila. Kupovanú nechce.
1x jerica
babkamt
@margaretka28 kupovaná je suchá , drobí sa. Ďakujem za pochvalu.
@kajusiqq spravila si krásnu knedľu. Sledujem tvoje recepty. Viem , že si šikulka :-)
@sovka62 máš pravdu , že kým kysne alebo sa parí , môžeš sa venovať niečomu inému.Hoci mám pekárničku , cesto zarábam ručne , tak ako som zvyknutá. Verím , že robíš chutnú knedľu.
babkamt
@nena73 vyskúšaj , potom sa ozvi , či si bola spokojná.
@pusta , ďakujem za nahliadnutie a pochvalu.
@afataga robila som pečený bôčik minulý týždeň na manželovo prianie :-) @fibi viem , že do niektorých chlebov sa dáva ocot. Musela by som vyskúšať , kým sa k tomu vyjadrím.
babkamt
@daguska viem , že niekto robí bez vajca a oleja. Ale vajec máme od sliepočiek dosť , nemám dôvod šetriť. Určite sa dá spraviť aj bez vajca.
@mb určite ju môžeš aj variť. Ja radšej parím , lebo varená sa mi nikdy nevydarí.
babkamt
@dandika1 tiež niekedy pridám starší rohlík nakrájaný na kocky. Dá sa zarobiť aj s vodou :-)
@eliska61 tiež dávam do mrazničky , keď sa mi zvýši. Z malého zbytku sa dá spraviť knedľa s vajcom. Myslím , že nás je viac , čo si radšej spravíme doma , ako by sme ju kúpili v obchode.
brambora
veru niet nad domacu knedlu... presne dnes som si tuto vetu povedala, ked som dnes jedla u mojej mamy hovadzi gulasik s kupovanou knedlou. :(
mojack
...ešte jednoduchšie... cesto mi urobí pekárnička :-)))
jerseygirl
Dnes som vyskusala. Avsak urobila som z dvojnasobnej davky aby bolo aj na buchty na pare. Super. Vdaka za recept.
babkamt
@brambora určite by guláš chutil lepšie s domácou knedľou :-)
@mojack napriek tomu , že mám pekárničku , cesto robím ručne :-)
@jerseygirl Som rada , že si vyskúšala cesto z dvojnásobnej dávky. Spravila si aj parené buchty. Už som ich dlhšie nerobila. Ďakujem za pochvalu.
@izabella929 ďakujem.
danielcacka
ja som stále kupovala knedle, veď načo sa budem babrať s robením cesta, parením a neviem čo ešte, tak zájdem do obchodu a kúpim až raz ma sprdla staršia kolegyna, či si neviem knedle spravit doma, niet jednoduchšej veci, tak som jej vysvetlila, že tak mám knedlu za 5min,len zájsť do obchodu... ale potom mi to nejako začalo vŕtať v hlavičke i našla som si už neviem kde presne takýto recept, skúsila som, (akurát robím cesto v pekárničke) no a samozrejme veľa roboty s tým nie je, spravím viac, potom dávam do mrazáku, aby bolo na horšie časy a tá chuť sa nedá porovnať s kúpenou, hlavne na druhý deň, niekedy keď sa mi zvýšia uvarené zemiaky, tak šupnem do cesta, veď škoda ich je vyhodiť... i dala som zapravdu mojej kolegyni, ktorá je už na dôchodku, teraz sa zasa ja čudujem svokre, keď niekedy mi dá kúpiť knedľu, že čo si ju doma nespraví, veď veľa roboty s tým predsa nie je :-)
babkamt
@danielcacka ten , kto si dá tú námahu a spraví si knedľu doma , môže porovnať chuť s kúpenou. Určite sa rozhodne pre domácu. Je omnoho lepšia. Vitaj v klube :-) Alebo ako píše @elisticka61 v tajomnej sekte Domáce knedle :-)
kimlo
Mne sa paci aj ta priloha co si k tej knedle spravila... :-)
Verim ze ten bocik si piekla podla Tvojho osvedceneho receptu tu na Vareche, ja uz ho tiez inak nerobim len podla Teba..
medovnicek
pre nedostatok času ju kupujem, ale až ho raz budem mať viacej, tiež sa vrátim k jej domácej príprave, domáce je len domáce:)
babkamt
@kimlo verím , že sa ti asi viac páči príloha :-) Teší ma , že ju robíš podľa mňa. No tentokrát som mäso piekla iným spôsobom. Mám to nafotené.
@medovn íček odkedy som na dôchodku , tak ju tiež robím len doma. Kým som robila , bola dobrá aj kupovaná , lebo bolo málo času.
elysa
moje deti ešte kupovanú nejedli, robievam podobne :), naučila ma ju mamka....*****
alex37
tomuto sa hovorí "knedľa ako od babičky" my máme našu babičku /moju mamču zlatú/ čo nám ju tiež robí, keď je kačka alebo pečené mäsko a tvoja vyzerá tiež prekrásne :-)
1x jima
havino
parádnu ju máš, ja som veru knedľu nekúpila čo som vydatá 30 rokov, ani jednu veru, nikdy, od vydaja som už sama varievala aj pre rodičov, začiatky boli, že cesto aj sliepky mali, ale časom to už išlo pekne samo
babkamt
@alex37 kým som chodila do práce , mama mi tiež občas spravila knedľu. Ďakujem za pochvalu.
@havino tak to teda klobúk dolu pred tebou, keď už 30 rokov robíš knedľu sama. Tie začiatky sme mali asi všetci ťažké :-) Ale ako píšeš , časom sa to poddalo. Si zlatá , že sa postaráš aj o rodičov. Pápa.
dydya
pekne sa ti podarila akurat som ju minuly tyzden robila k pecenej krkovicke a cervenenej kapuste, tiez robim knedlu pekne dlhu dobu asi tak 25 rokov a ani si neviem predstavit zeby som si ju isla kupit do obchodu ved by ma moje deti vysmiali a zrejme by ju ani nejedli a teraz ked som v zahranici neviem ci by som ju tu veru aj kupila asi len v sk obchode a to tiez asi nie najcerstvejsiu a naucila som ju robit a mnoho mojich kolegyn lebo si ju nevedeli vynachvalit .Dakujem za super pomocku dat papier na pecenie na parak najblizsie vyskusam...pekny vecer prajem
babkamt
@dydya super , že si naučila robiť knedľu aj mnoho svojich kolegýň.Papier na pečenie uľahčí vyberanie knedle a ešte ti ušetrí čas pri umývaní paráka a hrnca :-)
alexa73
Knedľu som vyskúšala, mala veľký úspech . Moji chlapi už veru kúpnu chcieť nebudú....
sovicka46
dobre tipy s tym postatim cesta, kym sa zacne miesit ;) a ja pouzivam parny hrniec, s 2 posch., takze sa naraz paria 2 ks... treba len trosku potriet olejom tie umelohmotne misky, aby sa knedle neprilepili a nastavit cas... davam pre istotu 25 min....vyskusat treba spajdlou, ale vacsinou je to akurat :)
babkamt
@alexa73 to je dobrá správa , že sa ti knedľa podarila. Teším sa s tebou. Pre úspech sa už tvoji chlapi asi neuspokoja s knedľou kúpenou v obchode:-)
@sovicka46 parný hrniec je určite výborná pomôcka. Môžeš naraz pariť až dve knedle. Ja ho nemám , takže ju parím v obyčajnom hrnci. Som rada , že si si tiež všimla uľahčenie miesenia cesta.
pepiska2812
A co mam robit ked nemam vhodny hrniec a parak padne uplne dolu? ;-) Uz si neviem rady...a robim prvykrat,cesto kysne a ja neviem ako ju mam naparit :-D
smejkad
zober utierku a povrazkom ju uviaz na hrniec a prikry miskou, aby malo cesto kam rast
bacha aby si pouzivala vsetko tepelne odolne a mala v hrnci dost vody na vsetko cesto :-)
nech sa dari :-)
babkamt
@pepiska včera som nebola na pc. Ale pomôcť sa ti snažila @smejkad , ktorej týmto ďakujem. Dúfam, že sa ti knedľa podarila.Tvoj parák nemá nožičky? Tak ma napadlo, že by som ho niečim podložila. Hoci aj prevrátenou veľkou polievkovou lyžicou- dala by som ich tam 4 ks. Na to by som postavila parák.Ozvi sa, ako si dopadla.
babkamt
@marta1968 ako sa ti podarila? Bola si s výsledkom spokojná?
@erika8802 som rada, že knedľu hodnotíš ako výbornú. Ďakujem, že si ju vyskúšala a ozvala si sa. Teší ma, keď recept nezapadne prachom .
svetlany40
Ďakujem za recept . Mám 40 rokov , no knedľu som vždy kupovala , teraz som sa odhodlala uvariť a vďaka super receptu sa podarila na jednotku hneď prvý raz :)
babkamt
@asvetlany40 teším sa s tebou, že na prvý raz ti vyšla knedľa na jednotku. Verím, že odteraz si ju budeš robiť doma:-)
jankaks
Akurát sa posledná naparuje ;-) sú krásne nadýchané a výborné ... Len majú chybu a to takú, že pre mojich jedáčov bolo málo ;-) musím robiť z dvojnásobnej dávky minimálne :-D
babkamt
@jankaks ak tvojim stravníkom knedľa tak chutí, naozaj ju budeš musieť robiť z dvojnásobnej dávky:-) Teším sa s tebou, že si spravila výbornú nadýchanú knedľu. Ja som tento týždeň robila moravského vrabca s mojou novou tohoročnou kyslou kapustou a knedľou - celý kopec. No moji stravníci neprišli, tak sme sa s mužom dusili tri dni. Na tretí večer som si ohriala knedľu a dala na ňu nutelu a mala som niečo ako parené buchty:-) Ďakujem, že si sa ozvala.
babinka
V poslednom čase robím už iba tvoju, vždy sa podari
babkamt
@babinka som poctená, že v poslednom čase robíš iba moju knedlu a vždy sa ti podarí. Teším sa s tebou a s tvojimi spokojnými stravníkmi.
ptrepospapatu
Píšeš že treba 125 ml vody a 125 ml mlieka.
V kroku 1. píšeš že z tohto množstva urobíš kvások a v kroku 4. píšeš že do zvýšeného mlieka a vody rozmiešame vajce a olej. Robím knedlik 1.x v živote a preto sa chcem opýtať odkiaľ mám zvyšok vody a mlieka, keď ho nemám. ..
Ďakujem za odpoveď. ..
zolik
@babkamt , urobena, vychutnana, uzasna. Moja 1. vydarena kysnuta knedla v celom mojom dosavadnom 49-rocnom zivote. Ja som tak happy, ze aj tuto kulinarsku zrdku som konecne pokorila. Konecne.
zolik
@all odporucam vyskusat, hlavne pre zaciatocnikov s kysnutou parenou knedlou. Necakajte tak dlho ako ja. Vela zdaru.
babkamt
@zolik , teším sa s tebou, že si v 49. rokoch spravila svoju prvú knedľu, s ktorou si bola spokojná. Viem si predstaviť, aká si bola šťastná:-) Teším sa, že si si vybrala z množstva receptov práve môj.
@ptrepospapatuna kvások som požila polovicu celej tekutiny. Do druhej polovice som dala olej. Prajem veľa zdaru. Dúfam, že som ti to vysvetlila a tvoj problém sa vyriešil. Pekný deň ti prajem.
beatacsontosova
minule keďže mala prísť veľká návšteva, tak som sa rozhodla kúpiť knedľu a výnimočne ju nerobiť doma (tajný tip od kamošky kde robia dobrú knedľu) - no a skončilo to tým, že drahý sprdol kamošku že nevie čo je dobrá knedľa, keď ju odporučila a zahlásil, že najbližšie si prosí už iba tú moju :-) môj recept je veľmi podobný, no predsa iný, na zajtra chystám mäsové guľky v omáčke, tak vyskúšam túto tvoju :-)
babkamt
@beatacsontosova no čo sa čuduješ. Manžel je zvyknutý na tvoju dobrú knedľu. Jeho jazýček neoklameš kúpenou knedľou:-) Napíš, či si bola spokojná. Držím palce, nech sa podarí.
beatacsontosova
@babkamt tak včera som spravila, cesto mi prišlo trošku tuhšie ako to moje, no výsledok bol krásny, vysoká knedľa, ktorá mi nespľasla, (to bol problém môjho pôvodného receptu), robievam vždy okrúhlu (rovná by bola moc krátka, mám malý hrniec), dneska robím repete, ostala mi necelá polovica tej menšej, z polovice cesta spravím dneska knedľu a zvyšok parené buchty so slivkovým džemom, som už veľmi dávno nemala :-) ďakujem za receptík
babkamt
@beatacsontosova to preto si ho mala knedľu krásne vysokú, že toto cesto je tak akurát. Pekne drží tvar a nie je ani suché. Píšeš, že dnes ju robíš znovu. Ja som tiež nedávno urobila z polovičky cesta knedľu a zopár parených buchiet pre vnučku. Tá ich má rada. Ďakujem, že si sa mi ozvala. Pekný deň ti prajem.
beatacsontosova
@babkamt teda tie buchty boli tiež fantastické, parila som ich 10 min, zo 6ks mi ostali iba dve, potajme som ich odložila do mrazničky aby som mala niektorý deň na obed :-)
babkamt
@beatacsontosov á teším sa s tebou, že sa ti vydarili aj parené buchty. Smejem sa, že si si musela potajme odložiť pre seba na obed:-) Och, ale si ma navnadila. Tento týždeň ich spravím aj ja. Zavďačím sa vnučke aj manželovi. Samozrejme, že aj ja si na nich pochutnám. Spravím ich s domácim slivkovým lekvárom. Pekný deň ti želám.
jaghvali
Ďakujem za recept. Spravila som segedín s touto domácou knedľou a bola som za najlepšiu manželku :) :)
babkamt
@jaghvali k segedínskemu pasuje knedľa. A dobrá domáca je už iný level:-) Nečudo, že ťa manžel pasoval za najlepšiu manželku:-) Ďakujem, že si sa ozvala. Spätná väzba ma vždy poteší.
petracierna
robila som vašu knedlu , jednu som parila a jednu varila a poviem vam že ta varena bola ešte lepšia hlavne na druhy den bola chutnejšia skuste niekedy vyskušat .. :)
babkamt
@petra čierna už som zopárkrát skúšala knedľu variť. Nie je to moja parketa. Lepšie mi ide parená knedľa. Moja varená mala vždy spodnú časť rozvarenú, mokrú, nechutnú. Ďakujem za skúsenosť s mojim receptom.
používateľ nemá avatar
sin
sin
@babkamt skvely recept. Mam otazku, dalo by sa pouzit aj susene drozdie? Dakujem krasne za odpoved.
babkamt
@sin samozrejme, že sa dá použiť aj sušené droždie. Ja osobne radšej robím s čerstvým droždím. Držím palce, nech sa vydarí.
xanadu1955
Milá @babkamt i keď oneskorene /akosi mi recept unikol keď bol pridaný/ veľmi pekne ďakujem za Tvoj recept, a začnem robiť knedle aj ja, kedysi som robievala ale potom sa mi prestali dariť a tak raz, keď mi namiesto knedlíkov vznikli gľoce, ktorými by som mohla tak jedine hádzať som ich prestala robiť a tak teraz skúsim Tvoj recept a snáď sa podaria aj mne.
babkamt
@xanadu1955 keď ochutnáš tvoju vlastnoručne vyrobenú výbornú knedľu, už nebudeš chcieť kupovanú. Ani tvoja rodina. Ak dodržíš postup, určite sa ti vydarí. Držím palce. Potom sa ozvi, ako si dopadla. Ja verím, že všetko bude v poriadku. Treba len nabrať odvahu a pustiť sa do práce. Aj môj syn si už robí knedľu sám:-)
malinka1984
prave teraz som podla vasho receptu urobila moju prvu domacu knedlu,a muzicek ochutnal,takze viac uz nekupim urcite...som neskutocne rada lebo robim to 1x v zivote a ze sa mi take dobre podaria som necakala..dakujem za recept a chvalim...
babkamt
@malinka1984 teším sa s tebou z tvojej prvej vydarenej domácej knedle. Verím, že jej zostaneš verná a zabudneš na kupovanú v obchode :-) PF 2015
timeas
Perfektny recept :-) velmi nam chutila, cakala som ze vyjde jedna akuratna a vysli dve dost velke, robila som v parnim hrnci. Skvela, krasna, jednoducha
jaynee
milá Babkamt, neviem či dobre nerozumiem, alebo je dakde chyba.......píšeš, že si rozrobíš 125ml vody so 125ml mlieka a z toho robíš kvások a potom že do zvyšného mlieka s vodou dáš vajíčko.....aké zvyšné ak zo všetkého urobím kvások?
jaynee
ups, vyšlo mi z toho nejaké hutné cesto....neviem, doteraz som robila odoka knedle a babka nás vždy učila že musí byť redšie, toto mi príde ako na buchty.....nevravím, že je zlý recept, ale asi ostanem pri starom mnou overenom,ja som ale taký výmyselník,že rada skúšam nové veci....tak prajem veľa chutných obedov s tvojou knedlou...:)
vodnarka18
Je to pravda - domaca je lepsia. Ani moji traja chlapi uz kupovanu nechcu. Ja nerobim kvasok - vsetky ingrediencie davam do pekarne - je to super. :-)
babkamt
@jaynee na 500 g múky dávam spolu 250 ml tekutín. A to 125 ml vody a 125 ml mlieka. Záleží aj na múke, ak sa mi zdá cesto tuhé, tak po troške pridám tekutinu.
@vodn árka18 pekárnička je dobrá na vypracovanie cesta. Všetky ingrediencie do nej vložíš a vypracuje ti cesto. Domáca je určite lepšia ako kupovaná.
babkamt
@timeas som rada, že si bola s knedľou spokojná. Z tohoto množstva tiež robím dve knedle.
slavkabis
idem robiť segedín, tak prvý krát v živote idem robiť knedľu podľa tvojho receptu, tak si držím palce :)
dúfam že sa vydarí ako tvoja, lebo kupované to je desa a konečne by som sa aj ja pochválila svojou domácou knedľou. receet mám uložený aj do budúcna :)
frezia
Robila som ju podla teba uz viackrat, je vyborna.
babkamt
@slavkabis ako si dopadla? Čakala som, že sa ozveš.
@frezia asi si bola spokojná, keď si ju robila opakovane. Ďakujem, že si sa ozvala.
ola111
@babkamt ,akosi som stále nemala čas ti napísať-toto je jedna z najlepších knedlí,čo som vyskúšala,inú už ani nerobím,aj keď sa priznávam,že cesto kysne v pekárni,ale je fantastická,ďakujem..,
staja
@babkamt , keď chvália tvoju knedľu, pripájam sa aj ja, vyskúšala som a bola som veľmi spkojná. Výborný recept, vďaka.
babkamt
@ola111 pekáreň ti uľahčí prácu. Ty si ju jen vyformuješ a dáš pariť:-) Ak sa dá, treba si prácu v kuchyni uľahčiť. Ďakujem, že si sa ozvala.
@staja som rada, že si knedľu vyskúšala a bola si s ňou spokojná.
lucitka
Dakujem za vyborny recept :) tento receptik nema jedinu chybicku a vdaka Vam a Vasemu receptu moja knedla dopadla na premieru fantasticky :)
babkamt
@lucitka teším sa s tebou, že sa ti knedľa vydarila podľa tvojich predstáv. Ďakujem, že si sa ozvala. Dúfam, že odteraz budeš robiť knedľu len doma.
renka1241
Skvely recept, krasne nafoteny!!! Domace parene knedle som robila poprvykrat a su BOMBOVEEE :-D Uz nikdy nekupujem a ani ma nenapadne hladat nejaky iny recept!!!! SUPER!!!! Dakujem za recept :-D
babkamt
@renka1241 som rada, že som ťa " zlanárila do klubu vyznávačov domácich knedlíkov ". Teraz si určite trúfneš aj na parené knedle:-) Ďakujem, že si sa ozvala. Prajem ti veľa vydarených knedlí:-)
anett91
vyzerá veľmi dobre :) ešte som nerobila takúto domácu parenú, tak zajtra bude premiéra podľa tvojho receptu samozrejme :) dúfam, že sa podarí
kika1212
@babkamt , mám množstvo receptov na parenú knedľu, ale Tvoja bola v posledných dňoch často skloňovaná, tak som si vybrala práve túto a neľutujem. Ľahučká, okatá, výborná... Nekrájala som ju, bola ešte horúca, ale aj po vybratí z hrnca si zachovala krásny tvar. Využila som aj osvedčenú a veľmi praktickú metódu @sovky. Obidvom Vám ďakujem

a ak sa podarí foto






babkamt
@kika1212 vydarila sa ti ukážkovo, ďakujem za pridanú fotku. Potešila si ma, že si si z množstva receptov vybrala práve môj. Hádam si @sovka62 všimne tvoj komentár - prajem ti skoré uzdravenie.
kukulienka71
dnes som robila knedľu podľa tvojho recept, teda s olejom a vajcom. Ešte som ju trocha ozdobila nápadom podobným ako tu má Izka, len ja som vyvaľkané cesto len potrela paprikovou pastou. Veľmi nám chutila, odporúčam tento recept

babkamt
@kukulienka71 tvoja vylepšená verzia vyzerá zaujímavo. Páči sa mi:-) Ďakujem za pridanú fotku. Teším sa, že si bola spokojná a recept odporúčaš na vyskúšanie.
babkamt
majka231 ďakujem za oznámenie, že si bola s receptom spokojná.
adojko
zajtra vyskúšam, dúfam, že sa podarí...bude pečená kačička, červená kapusta a plnka...
babkamt
@adojko ďakujem za dobrú správu, že sa práca s kysnutým cestom podarila a nepokazila slávnostný obed :-) Pekný deň ti prajem.
elixir
Krásna, zajtra spravím v menšej verzii na obed. :)
hanaire
Chcem Vám poďakovať za recept, prvý krát som vyskúšala robiť domácu knedľu podľa Vášho receptu a je neskutočnáááá...:) Podarila sa mi a aj vďaka nej som mala dobrú náladu celú nedeľu, lebo som si myslela, že to určite nejako pokazím. Ešte raz vďaka, odteraz nekupujem a robím už len tú Vašu :)
babkamt
@hanaire ďakujem za skvelú správu. Teším sa, že sa knedľa vydarila a toto malo za následok, že si mala celú nedeľu dobrú náladu:-) Vitaj v klube domácej knedle:-)
mimike89
robím prvýkrát knedľu podľa tvojho receptu sa mi podarilo na jedničku akurát super receptík určite budem používať už len tento. : -D
babkamt
@mimike89 ďakujem za dobrú správu, že sa ti knedľa vydarila a že ju už budeš robiť furt a stále:-)
bambicka
@babkamt zdravim zo severneho irska, pred par dnami som si opat povedala, ze spravim kysnutu knedlu, uz som vyskusala tolko receptov a nikdy sa mi nepodarila...az teraz, vdaka tvojmu receptu
bambicka
@babkamt zdravim zo severneho irska, pred par dnami som si opat povedala, ze spravim kysnutu knedlu, uz som vyskusala tolko receptov a nikdy sa mi nepodarila...az teraz, vdaka tvojmu receptu
babkamt
@bambicka teší ma, že si ju hneď robila z dvojitej dávky.Spravila si knedľu, parené buchty a dukátové knedličky.Neviem, prečo sa v komentároch nezobrazuje celý tvoj komentár.Dovolím si ho sem pridať.
Varecha.sk
Novy komentar k receptu: Domáca parená kysnutá knedľa (fotorecept)

Ahoj Babkamt,

Bambicka ti pridal komentár k receptu Domáca parená kysnutá knedľa (fotorecept) s textom:

@babkamt zdravim zo severneho irska, pred par dnami som si opat povedala, ze spravim kysnutu knedlu, uz som vyskusala tolko receptov a nikdy sa mi nepodarila...az teraz, vdaka tvojmu receptu
bambicka
@babkamt neviem preco sa nezobrazi cely komentar, ale to podstatne je, ze cesto je uplne jednoduche...vcera som spravila knedlu opat...vepro, knedlo, zelo pre manzela...ten sa zalizoval
babkamt
@bambitka skopírovala som tvoj komentár, čo mi prišiel na mail, no po vložení do komentáru sa mi ukázala len časť z neho. Som rada, že si zostala receptu verná:-)
elenkak
Vynikajúce, nádherne. Robila som prvý krát presne podľa tohto receptu. Manžel povedal že uz inú knedlu nechce. Dakujem
babkamt
@elenkak však to nie je ťažké spraviť doma knedľu? Určite si bola na seba hrdá po manželovej pochvale:-) Ďakujem, že si sa ozvala. Peknú nedeľu ti prajem.
kajus3
Prosim vas ak nemam papier na pecenie da sa niecim nahradit? Prave som prisla z obchodu a zabudla som ho kupit, nechce sa mi tam znova...
kajus3
Tak dnesny obed uspesne za mnou, robila som prvykrat svieckovu na smotane a k nej prvykrat tuto domacu knedlu a nema chybu. Dakujem velmi pekne za recept a aj za pomoc, priatel sa oblizoval az za usami :)
babkamt
@kajus3 som potešená, že ti knedľa k sviečkovej vyšla výborne na prvý krát. U priateľa si si rozhodne šplhla:-)
marienka44
@Babkamt , ďakujem za recept. Ja robím podobne, ale do cesta primiešam na zaver uz po nakysnutí oprazene na sucho, pokrajane kocky rozka, vypije to nadbytočnú tekutinu z cesta a este je to pekna mozaika pri servírovaní.
babkamt
@marienka44 občas tiež pridávam do vykysnutého cesta opražené rožky. Knedle sa dajú robiť na mnoho spôsobov. Ďakujem, že si sa ozvala.
andy25
Tak idem sa pochváliť, tvoj recept robievam, už dlhšie, ale nebola som zaregistrovaná, tak som nemohla komentovať. Je úžasný, vždy robím dve dávky, polovica sa vždy zje len tak :-). Mala som recept od babky, ale to bolo len tak od oka, a musela aj 2x prekysnúť, no zabila som trištvrte dňa kým som ju urobila. Táto Tvoja je super rýchla, a véééééľmi chutná. Už ani ja knedlu nekupujem :-) Ďakujem
anett91
@babkamt podarila sa a odvtedy ju robím pravidelne :) už vôbec nekupujem :) ....a viem, že odpisujem o dosť neskoro, ale nevšimla som si, že si mi napísala :D :D :D :-P
mesiar50
Máš ju naozaj krásnu a nadýchanú.
Keď smiem,tak iba gratulovať.
silvia245
robila som prvy raz knedlu v živote a môžem povedat podarila sa od dnes len podla vašho receptu robim
babkamt
@andy25 potešila ma tvoja správa, že už dlhší čas robíš knedľu podľa tohto receptu a zanevrela si na tú z obchodu:-) Ja ďakujem tebe, že si recept vyskúšala a ozvala si sa mi.
@anett91 :-) @mesiar50 tvoja pochvala ma potešila. Vážim si to.
@silvia245 teším sa s tebou z tvojej prvej vydarenej knedli podľa môjho receptu. Ďakujem, že si sa mi ozvala. A ešte poznámka: tu si všetci tykáme.
pizziarik
Super recept dnes ho určite vyskusam ..aj tie vychytavky ako je nemiesit cesto uplne ale len zhruba potom nechat postat a az potom vymiesit .. a ten papier na pecenie na paraku to bi ma nenapadlo .... dnes to vyskusam a uvidime ako to dopadne ....
kakika
aj ja ďakujem za dobré rady :) robím knedlu velmi podobne, odkukala som to ako malá od babičky, ked som k nej chodila na prázdniny... len ja nič nevážim, všetko sypem a lejem od oka, zatial sa mi to nevypomstilo :) v poslednom čase čast múky nahrádzam špaldovou polohrubou mkou (aby som dala zdravej výžive zadosť :) a nedávam do cesta vajíčko ani olej - knedli to vôbec nechýba. tiez ju po dokončení za horúca potieram olejom, aj keď ide na stôl hneď, a ešte teplú ju celú na plátky nakrájam pomocou nite, vtedy sa nežmolí ani nerozpadáva. Z rovnakého cesta robím aj parené buchty. vtedy občas pridám do cesta iba žltko kvôli farbe, to som zase niekde čítala, že bielko v kysnutom ceste ho robí tuhším, neviem čo je na tom pravdy ... ale je isté že v tom ceste nijak nechýba :)
sashenka1
babkamt-ahoj,takaj ja potrebujem radu,robim knedlu aj buchty podla tohto receptu-teda podla teba,som u dcery v Canade,povedz mi preco mam niekedy buchty aj knedlu akoby "rapavu"inokedy krasne hladke,vzdy robim rovnako,uz som si konecne aj muky nasla nasim podobne,dcera mi vzdy zozenie cerstva drozdie,neviem prist nato-cim to je. Chutovo su vyyyborne,len su niekedy take skaredsie,dakujem za odozvu,papapa
babkamt
@pizziarik vyskúšal si recept? Podarilo sa? @kakika si skúsená kuchárka, keď robíš knedľu od oka. Dobre si spravila, že si sa od babičky naučila variť. @sashenka1 všimni si bod č.9. Pri skladaní pokrievky ti nesmie na knedľu kvapkať voda. Vtedy sa zvykne akoby zvráskavieť. Po skončení parenia pokrievku opatrne odstránim z hrnca. Snáď som ti poradila. Ozvi sa, či sa ti ešte knedľa rapavie. Pozdravujem ťa do Canady. Ďakujem, že si sa ozvala.
sashenka1
Mila "babkamt",dakujem,ze si hned zareagovala na moju otazku,tak "dufam",ze to bude iba tym,lebo nestava sa mi to doma,iba tu,aj to obcas,uz som si myslela,ze mam prekysnute cesto alebo,ze som nieco neurobila spravne,ale hlavne je,ze buchty aj knedle chutia,ved ako spravna gazdinka,to vzdy nejako zakumuflujem. A dakujem za pozdrav,potesi tu v tej dialke pozdrav z domova,papa
babkamt
@sashenka1 hlavne že rodinke chutia parené buchty a knedle. Šikovná kuchárka malé nedostatky dokáže skryť:-) Pekný večer ti prajem.
dievcalm99
Najlepšia knedľa akú som kedy robila :) vyskúšala som už veľa receptov ale táto je najlepšia
babkamt
@dievcalm teší ma, že si s receptom spokojná a hodnotíš ho ako najlepší. Spätná väzba vždy poteší.
jaro64
Knedlu idem robiť druhý krát k hovädziemu na smotane (sviečková). Je perfektná.
Prekonal som svoju ženu :-) sama to uznala, a to si myslela, že akú ju dobrú robí.
Ďakujem za výborný recept.
babkamt
@jaro64 K sviečkovej sa knedľa hodí. Tak ti gratulujem, že sa ti ju podarilo spraviť ešte lepšiu, ako robí tvoja manželka:-) Keď sa dielo vydarí, človek má viac chuti zopakovať si to znovu. Ďakujem za dobrú správu. Prajem ti, nech sa ti všetko, čo uvaríš vydarí. Pekný večer ti prajem.
babkamt
@Konik (28.2.2016 18:52)
vždy na poteší, ak niekto môj recept vyskúša, je s ním spokojný a doporučí ho druhým na vyskúšanie.
nina20
robila som ju prvý krát a je naozaj fantastická :)
babkamt
@Nina20 (5.3.2016 11:40)

ďakujem za dobrú správu, teším sa s tebou, že sa ti knedľa na prvý krát vydarila. Dúfam, že sa pridáš k nám do spolku milovníkov domácej knedle:-)
adenkax
Prave som dokoncila svoju prvu knedlu podla tohto receptiku a nemam slov chvaly ktore by som pouzila. Je jednoducho famooooozna... A to ze chuti to mojim vyberavym detom to uz ani nepotrebuje komentar. Velke dakujem za uzasny recept :-)
babkamt
@Adenkax (31.3.2016 12:07)

Tak to je už čo povedať, keď chutilo aj mlsným jazýčkom detí:-) Ich jazyky sú spoľahlivé testery. Viem o čom hovorím:-) Ja ďakujem tebe, že si recept vyskúšala a dala mi vedieť, či sa dielo podarilo a ako chutilo. Vždy mám veľkú radosť, keď sa prvotina na prvý krát vydarí podľa môjho receptu. Prepáč, že sa ti ozývam neskoro.
xanadu1955
Milá @Babkamt vďaka za recept, máš pravdu, pýtala som ho od Teba ale nemala som stále odvahu robiť knedle lebo sa mi už dlhodobo nedarili, ale včera som kúpila knedlík a dali by sa nim zabíjať muchy a tak som sa rozhodla že to skúsim a nemôže to snáď horšie dopadnúť ako tá kupovaná. Musím povedať, že som presne dodržala Tvoj recept a knedlíky vyšli priam fantasticky, a už nebudem musieť kupovať, ale budem si ich zas robiť po dlhej dobe sama, takže srdečná vďaka za vynikajúci recept
1x loup17
stina
Mozem sa spytat? Na cely recept je potrebnych 125 ml mlieka a 125 ml vody? Vdaka.
babkamt
@Stina (6.1.2017 22:05)
V recepte je spolu použitých 250 ml tekutiny. Z toho 125 ml mlieka a 125 ml vody. Ja si mlieko a vodu odmeriam v jednej odmerke. Dúfam, že som ti pomohla. Prajem ti, nech sa ti dielo vydarí. Ozvi sa, ako si dopadla.
stina
Ale asne, ze sa podarilaaaaa. Diky. Uz mam receptik napisany v svojom zositku. Vdakaaaaaaaa :-)
babkamt
@Stina (7.1.2017 15:15)

Teším sa spolu s tebou, že sa ti knedľa vydarila:-) Ďakujem, že si sa ozvala. Pekný deň ti prajem.
zuzka2017
Pozdrav a veľké Ďakujem za super recept :)
Viac ako štyri roky žijem vo Francúzsku, v obchode tu nedostať ani čerstvé droždie ani polohrubú múku (ale z francúzskej kuchyne sa teším, varím, pečiem...a milujem spoločné posedenia s priateľmi), "objavila" som však možnosť kúpiť droždie priamo v pekárni, joooooj, to bolo radosti, keď sa mi práve tá Vaša knedľa podarila !!!! Moja prvá, z francúzskeho droždia, podľa slovenského receptu....a som na seba hrdá :)
Vďaka, vďaka, už sme mali aj segedínsky, aj s červenou kapustou, takže recept vrelo odporúčam :)
babkamt
@Zuzka2017 (28.1.2017 22:00)

Francúzska kuchyňa je výborná, no predsa občas príde chuť na niečo, čo si jedla doma. Bola som dlhšie mimo našej republiky, takže chápem, o čom hovoríš. Zdieľam tvoju radosť, že si našla spôsob, ako si zadovážiť čerstvé droždie a mohla si si spraviť domácu knedľu. Ja ďakujem tebe, že si si vybrala z množstva receptov práve môj. Som veľmi rada, že si s ňou bola spokojná. Posielam ti srdečný pozdrav do Francúzska.

lubika2008
Ďakujem za receptík na vynikajúcu domácu knedľu, dnes som podľa neho robila ku pečenej krkovičke a kapuste. Ani som nečakala, že sa tak vydarí, naozaj super. Ukladám do KK.
babkamt
@Lubika2008 (12.2.2017 13:34)

Vždy som rada, keď sa dielo vydarí.Teším sa s tebou. Ďakujem, že si sa ozvala.
kadlubiacka
@Babkamt (7.1.2017 07:41)
ja som z toho jelen :-D vsak 125ml mlieka+125ml vody pouzijem na kvasok, tak odkial mam zobrat dalsie ml na muku s vajickom a olejom?

zinnajdha
Dnes som robila (prvýkrát vo svojom živote, lebo doposiaľ nás bolo málo a nezvykli sme, ale pribudlo hladných, tak som skúsila) a vydarili sa dve, vyzerajú ako podľa @babkamt. Fotku mám v mobile, ale mám problém pripojiť ju. Možno inokedy.
zolik
@Babkamt
fantasticka knedla, dnes som robila z 1/2 davky. uz som robila, ale vzdy sa tesim, ako krasne sa mi podari.
P.S.: neviem preco mi 1. komentar nepresiel, asi preto ze prsi?


1x myalab
zolik
@Babkamt opät som robila, vyborne su. Chcem len zacinajucim knedlakom pripomenut tento uzasny recept. Dakujem a zdravim


babkamt
@Zolik (3.6.2017 23:42)

Ako mladá začínajúca kuchárka som mala rešpekt pred knedľou. No potom, čo sa mi prvá knedľa vydarila, nedám dopustiť na domácu. Kupovaná nemá u nás šancu. Vďaka za pripomenutie receptu. Na margo tej tvojej- je ukážková:-)
redakcia
Autorka upravila bod 1 v postupe. Teraz je už jasné, že na prípravu kvásku použila len 50 ml tekutiny (voda + mlieko) a zvyšok použila v 4. bode postupu.
tiginko
chcem sa ti dodatočne poďakovať @babkamt , už pár rokov robím knedľu len podľa teba, ani moja maminka nerobila lepšiu. Vždy sa podari a je vynikajúca
babkamt
@Tiginko (8.10.2017 09:11)

Som rada, že mnohí sa osmelili robiť doma knedľu. Ty si skúsená kuchárka. Teším sa, že sa ti vždy vydarí. Ďakujem, že si sa ozvala.
evangelineblack
Moja prvá domáca knedla, podľa Vášho receptu.. Vynikajúca.. ❤Jednoduchá príprava (až na to, zohnať parák, nezohnala som, ale vynašla som sa..) Odporúčam každému..
megi9
Ďakujem za úžasný recept! Prvý krát v živote som sa odhodlala na domácu knedľu a bola fantastická! Chutila celej rodine. Robila som presne podla receptu a kedze nemám parák, parila som na utierke, natiahnutej na hrnci. Vynikajuci recept, určite odporúčam ;)
nadia56
@babkamt , dnes som knedlu robila podla tvojho receptu , cesto mi vymiesila pekarnicka a parila som v parnom hrnci,
knedla sa vydarila, je velmi chutna, dakujem za recept a zostanem mu verna, posielam ti pozdrav zo zasnezeneho a zmrznuteho ontaria ☺


habuka
Odkedy som našla tento recept na knedľu,tak odvtedy knedľu nekupujem..Nemá chybu
mago132
Vynikajúca knedľa vrelo odporúčam, dnes som ju robil na obed.
vava610
Pred pol rokom som sa rozhodla vratit k tradiciam a k tomu, ze co je robene doma-je robene s laskou a zdravsie :) A pri hladani dobreho receptu na knedlik, som natrafila na ten Vas :) Odvtedy len tento, ziaden iny. Drobcekovia mi polku spraskaju len tak, bez vsetkeho :) DAKUJEME za recept :)
1x zolik
babkamt
@Matyas825368 (14.5.2019 22:20)

Ďakujem za fotku. Jedlo vyzerá lákavo. Knedľu máš okatú, nadýchanú. Hneď by som si prisadla k tvojmu stolu:-) Ja si prosím kúsok prsíčka, dala by som si aj z novej kapusty a samozrejme aj tvoju vydarenú knedľu. Pekný večer ti prajem.
ckatka
@babkamt knedle zvyknem občas robievat..,väčšinou kvaskove...ale.dnes som si omylom kvások vyhodila (krava...viem....pomýlila som si poháre)...tak mi neostávalo nič iné, len cupitat do obchodu po droždie a na varechu po recept na knedlu z droždia.
babkamt
@ckatka (22.8.2019 12:46)

Nehody v kuchyni sa občas stávajú aj mne. Ja som raz vyliala do umývadla rum, v ktorom boli namočené hrozienka do koláča:-) Ku kvásku som sa ešte nedopracovala. Teraz v lete nemám čas na jeho založenie.
michaljitka
ta knedla je fantasticka uz jsem delala nekolikrat a vzdy se povedla,no proste nadhera. Dekuji za podereny receptik.
babkamt
@aplle (1.11.2019 14:44)

Ospravedlňujem sa, že neskoro odpovedám na tvoj komentár. Nechodia mi pravidelne upozornenia, že niekto reagoval na môj recept. Ďakujem za vyskúšanie.
babkamt
@michaljitka (15.10.2019 10:05)

Moje ospravedlnenie patrí aj tebe. Veľmi ma teší, že si bola s knedľou spokojná.
22gabika
Super recept. Vzdy som sa bala robit domacu knedlu, ale s tymto receptom vysla perfektne. Odteraz robim iba domacu. Dakujem.


mandy29
Keďže dnes v obchode nemali knedlik a v nedeľu chcem robiť maďarský guláš rozhodla som sa kúpiť droždie že teda dám sa na domáci knedlik.Vobec nie som kamoška s kysnutym cestom,mám pred ním rešpekt.Tak pevné dúfam že sa mi podari.Len nemám parák,keď som čítala komentáre tak skúsim vyskúšať hrniec a utierku.Tak držte palce
tiginko
@mandy29 (27.12.2019 18:50)

vybrala si si najlepší recept na knedľu, dnes som ju opäť robila k sviečkovej. Inak kľudne ju môžeš aj variť keď nemáš parák, ja to striedam. Daj do veľkého hrnca vrieť vodu, šupsni tam tie dve knedle, zavri pokrievkou a nechaj 20 min variť. Teiž budú výborné. Len nezabudni hneď po vybratí poprepichovať ihlicou, špáradlom alebo niečím podobným. Potrebujú vypustiť paru. Veľa zdaru :-)
mandy29
@tiginko (27.12.2019 22:53)

Varenia sa bojím,skúsim tu utierku potom napíšem ako sa podarili.
babkamt
@cinka71 (14.12.2019 12:09)

Som rada, že si si tento recept obľúbila natoľko, že už iný nehľadáš:-)
babkamt
@mandy29 (27.12.2019 18:50)

Podarila sa? Som zvedavá. @tiginko Ja si netrúfam variť knedľu vo vode. Raz som ju varila, bola celá mokrá. Nabudúce vyskúšam znovu jednu dám pariť, druhú uvarím. Vždy ju po vybratí tiež popichám.
jankavaskova
Ďakujem, výborne sa mi robí táto knedľa. Aj vychytávka s hrubým zamiešaním a miesením kúsoček neskôr je super.
mathushik
Som dnes robila. Ale dala som málo vody, tak druhá zo spodu prihorela.
robo6665
Robim tvoju knedlu a musim povedať že je vyborna, už ani my nekupujeme. Ďakujem
noricka
Ďakujem krásne. Aj mne sa podarila. Už robím len túto
finczi
Podľa tohto receptu robievam istý čas, knedľa je výborná, ďakujem!
babkamt
@mathushik (25.4.2020 12:36)

Treba si skontrolovať vodu v hrnci. Určite sa ti to druhý krát nestane, dáš si na dostatok vody v hrnci pri varení pozor.
1x zolik
38327_1364324356 - profilový obrázok
liz
liz
Robila som úplne prvý raz v živote, podarilo sa na jednotku (vraj sa môžem vydávať :) ), super recept. Akurát som urobila len jednu knedľu a z druhej polky cesta parené buchty :)


2x haji a zolik
rasti
Recept vypada super! Idem ti skúšať druhý krát, prvý krát som asi urobil niečo zle a nevypadala ta knedľa tak ako na fotke.
babkamt
@liz (12.8.2020 23:06)

Tiež zvyknem robiť aj pár parených buchiet. Som rada, že si s receptom spokojná:-)
1x zolik
babkamt
@rasti (14.8.2020 17:37)
Netreba sa hneď vzdávať. Druhý krát určite vyjde k spokojnosti.
mandy29
Prvý krát v mojich 40-tich rokoch idem robiť knedlík domáci,nemali v obchode ? tak snáď sa vydari.nie som kamarátka s kysnutym cestom.potom napíšem ako to dopadlo?
1x zolik
zolik
@mandy29 (17.10.2020 21:48)
Tato knedla sa Ti urcite podari. Ja som ju uz robila asi 30x. A tymto receptom som zacinala pred rokmi aj ja.

mandy29
Tak takýto mi vyšiel,nemá také super dierky,neviem kde som urobila chybu,ale chuťovo je super


1x zolik
macicka555
Uplne jednoduchy recept.odkedy som nan natrafila inak uz ani nerobim .je vyborna ta knedla a velmi chutna
1x zolik
mimis2
Mozem pouzit aj hladku muku, sk nemam polohrubu? Dakujem
adushqa18
Ahoj BabkaMT! ? Už takmer rok bývam s mužom a tak som sa musela naučiť variť (nieže by som predtým čo-to nevedela ale sama pre seba som si nevarievala). Tvoju knedľu som robila už niekoľkokrát a vždy sa perfektne vydarí. Dokonca mi ju chválila aj svokra ? Raz som chcela recept trošku obísť a vyskúšať to miesto vody a mlieka len s mliekom (samozrejme miesto objemu vody som dala tiež mlieko) a veru nebolo to dobré. Knedľa bola o dosť tvrdšia ako tie ktoré sú voda/mlieko. Takže začiatočníci, držte sa receptov ? Babka ďakujem veľmi pekne za receptík! ?
1x zolik
babkamt
@adushqa18 (31.12.2020 05:42)

Gratulujem ti, knedľa je naozaj ukážková. pochvalu od svokry si zaslúžiš. Z tohto cesta môžeš robiť aj parené buchty. Ďakujem, že si sa ozvala. PF 2021
1x zolik
pecorino74
Ďakujem za úžasne popísaný recept! ❤ S maminkou sme poprvýkrát vyskúšali domácu knedľu a chutí výborne. Navyše, aby sa nám knedle zmestili do hrnca, odkrojili sme konček z jednej a naplnili džemom, tak sme mali mini dezert v podobe parenej buchtičky po dobrom obede.


babkamt
@pecorino74 (6.1.2021 13:44)

Vitaj v klube milovníkov dobrej domácej knedle:-) Podľa vzhľadu by nikto nehádal, že si ju robila po prvý krát. Vydarila sa ti ti. Tiež zvyknem spraviť aj ja zo 2 - 3 parené buchty, hlavne keď viem, že príde vnučka.
1x zolik
jana
Ďakujem Vám za recept! Mám už dosť rokov na to, že som knedľu robila prvýkrát (57). Je výborná ?
1x zolik
orsi212
Výborný recept, konečne som sa aj ja odhodlala na knedlu... a podarila sa, je úžasná. Díky za recept


1x zolik
marienka44
Tearaz sa práve doparila. Poobede som navarila plný hrniec segedinskeho guláša, knedľa bude k tomu. Recept je výborný, nedá sa pokaziť. Robila som len z polovičnej dávky, som sama. Po dlhej dobe som vytiahla pariaci el. prístroj, chcela som knedlu podlhovastú.


2x siisa a zolik
marienka44
Moja dnešná večera: kvasnice som kombinovala so sušenými, lebo len svieže by bolo málo. Mala som zbytok čerstvých kvasníc. Olej som ani nemerala, trochu som uliala z fľaše. :-)


zolik
Stale tvrdim, od kedy ju robim = najlepsia na svete!
Aj moja mama povedala, ktora robi fantasticku varenu knedlu, ze super!
Urobili sme si na Vianoce sutaz: ja som parila tuto a mama uvarila tu svoju. Ochutnavac bol moj brat = remiza. Lepsie povedane/napisane = nevedel koho je ktora :-)
annamarta
-Bóže kto by sa s domácou knedľou pipľal-, myslela som si vždy. Za sociku bolo u nas dostať parenu knedlu v Lahodkach len o 11.00 v piatok, a nie vzdy som mala stastie-raz spali deti, druhy raz som sedela v robote(a netrufla som si vybehnut),a kysnute cesto bolo pre mna v tom case vrchol kucharskeho umenia. Tak som sa naucila hrncekovu. Dala sa jest, dokonca bola chutna, ale kysnuta parena, je kysnuta parena. Dodnes som knedlu kupovala.(Kto by sa s tym paral-nie sme az taki knedlovi. Vzdy ostavala a ja som ju dojedala na sladko. Potriet bohato lekvarikom, posypat makom a cukrom, poliat masielkom-šlanklínia dostala na frak?) Dnes, v koronovom case, ked chodim do obchodu cca raz za 3-4 tyzdne-som uvarila Vasu knedľu. Mam pocit, ze doteraz som nezila. Úžasná!!! Ďakujem!!! Nechapem, prečo som doteraz nikdy parenu knedlu neskúšala, i keď viem, ze nie je recept a jeho popis, ako recept(a jeho popis?). Este raz vďaka?
1x zolik
sjuz
No ja inú knedľu už ani nerobím, len tú Vašu, je geniálna :) Vďaka aj za zrozumiteľný a názorný recept :)
1peto40
Veľmi dobrý recept, chválim hlavne tých 21g droždia..
Ak by som mohol trochu vylepšiť, skúste uvariť 2 zemiaky, popučte na pyré a vmieste ich do cesta, výsledok je úžasný...
evdana
Za mlada som robila všetko domáce, teda aj knedľu. Keď som ostala sama, knedlu som ani nejedla, po čase som si kupovala. Raz som si povedala, že to hádam zvládnem, tak ujo googl mi našiel recet, ten môj som po rokoch zabudla ?. Tak tento recept už odvtedy robím, ďakujem zaň ?.
jessica46
Ja som touto Knedľou prekvapila "Pacientov" v Nemocnici, kde som Bohužiaľ bola dlhší čas.... Hrozne sa im páčila a musela som potom ešte 2 urobiť, lebo to jedli ako "diví"? Ja idem teraz z tohto istého cesta, len bez Soľi pripraviť Kysnutý Orechový Závin. Som si 100%- tne ist, že keď cesto s Plnkou upečiem, bude to PARÁDA! Potom napíšem, či sa vydarilo. Ďakujem pekne za tento suprový Recept! Pekný Pozdrav z Hamburgu!
kimlo
Doteraz som robieval knedle varené, dnes som vyskúšal tento recept a spravil v parnom hrnci, na prvý krát sa celkom vydarili. Vďaka za recept.


babkamt
Kamarát, ty si zdatný v kuchyni. Okrem mäsitých pokrmov, zaváraním ,sa so cťou popasuješ aj s kysnutým cestom. Parný hrniec síce nemám, no vedela by som ho využiť. Na varenú knedľu si ja netrúfam.
1x kimlo
kocka111
Robím túto knedľu už dlho. Len by ma ešte zaujímalo, ako to myslíš, že sa ti osvedčilo najprv cesto len zamiešať, a nechať postáť 10 minút. Ma to nejaký iný zvláštny efekt na konci? Dakujem
babkamt
@kocka111 (18.3.2022 13:47)

Je to vychytávka od @sovka62. Mne sa jej rada osvedčila. Cesto som nechala stáť 10 -15 minút. Po odstátí sa cesto ľahšie vypracuje. Za ten čas lepok nabotnal, kvasinky sa rozmnožili, takže cesto sa dalo ľahko vypracovať, stačilo pár razy prehodiť varechou.
paploska
@babkamt dakujem krasne za recept. Na kysnute som odbornik (moje najoblybenejsie cesto) ale vzhladom na casovu vytazenost knedlu uz viac rokov kupujem. Ale jeden zapal spojiviek a casu dost aj na domacu knedlu 😊
babkamt
@paploska (19.4.2022 10:56)

Vraví sa, že všetko zlé je na niečo dobré. Keďže kysnuté cesto je u vás obľúbené, určite nebol problém spraviť knedľu. Dúfam, že si už zdravotne v poriadku. Ďakujem, že si recept vyskúšala.
akina20
najlepsi recept na knedlu 👍 kupovanu nemusime vobec a tato sa zarucene kazdykrat podari 😍
maria1959
@mojack (11.3.2014 20:56)

Ale to cesto je tuhé veľmi uprednosťňujem kuchynský robot,.totiš to nevyhnetem dobre ručne lepšie povedané vôbec mám operovanú krčnú chrbticu
waski31
dneska je posledny den v roku, kedze som pozval par ludi a kolegov, tak som si prichistal pre nich pecene mbravcove masko, dusenu kapustu a vasu parenu knedlu, recept je jeddnoduchy dufam ze im bude chutit... do noveho roka 2023 vam vsetkym prajem stastny novy rok 2023 a vela chutnych receptov
mijaita
@margaretka28 (11.3.2014 11:44)
Kdyz uz varim omacku, nebo jidlo s knedlikem, tak neexistuje!! koupeny knedlik!! Tenhle je krasny, ale chybí mu houska :-) U nas se sice obcas nekde take vari bez housek, ale vetsina jsou houskové.
kocka111
No veru ani u nás neexistuje kupovaná knedľa. To sa nedá ani porovnať s domácou. Houskovy som ešte nerobila, ale chystám sa na ňu.
ivka90
Tak dnes som skúsila prvý krát knedľu a podľa Vášho receptu a myslím že sa vydarila :) za mňa super ďakujem


wewusqka
Dobry den mozem sa opytat to ma byt na knedlu take huste cesto? Ja som vzdy robievala redsie. Ale dnes som vyskusala vas recept tak mi vyslo take hustejsie cesto
kocka111
To je čudné ze si mala husté cesto. Robila si všetko podľa receptu? Možno si omylom niečo vynechala.... Nemalo by byť husté. Ja ju robím už dlho a nikdy nie je husté. Ale keď sa ti zdá ze je husté, pridaj ešte jedno vajce. Ja niekedy dám dve a je super.
domdom95
Mám 27 rokov v živote som nerobila knedľu ani nič z kvaseneho cesta . :) a však žijem rok a pól v Kanade a bohužiaľ Knedlu tu nepoznajú ani nemajú . Takže jediná možnosť urobiť si sama .keďže knedlu milujem ! Nejdem hovoriť že kopec stresu :D ale použila som tento Recept ! A som zo seba úprimne prekvapená ! Dala som to :) a knedľa je DOOOOKOOONALAAAA ! Ďakujem ze úžasný recept :)


3bodky
@babkamt robíme už dlho podľa vášho receptu len som nebola nikdy prihlásená. Knedľu samozrejme odvtedy nekupujeme. Zo zvyškov cesta urobíme 4 buchty na večeru, to je vždy radosti
5kova
@safran (11.3.2014 11:37)

Uvarit knedľou, nie je nič ľahšie. Kým sa upečie alebo udusi mäso, knedľa je hotová. Zvyšok možno uskladniť v chladničke.
chorvatka
No uz pol storocia co byvam vo Francii, robim moravské knedle podla mojej babinky. Obycajne ich varim v osolenej vode, a su vzdy naducané ako rukavy hanackeho kroja.
Teraz vyskusam na pare. Vdaka za radu.
Drzte mi palce !
sjuz
Ja už robím len vašu knedľu, roky ☺️👍




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia