Pečená krkovička s červenou kapustou a domácou knedľou

Autor receptu: martina1990

40 minút
príprava
1,5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Krkovičku si umyjeme a nakrájame na rezne. Okoreníme ich. V panvici na rozpustenej masti si ich prudko opečieme, aby sa zatiahli. Vyberieme ich. Do pekáča si na drobno nakrájame cesnak a cibuľu. Maso vložíme do pekáča na tento základ. Pridáme rascu, mletú papriku a zalejeme výpekom z panvice. Ak nestačí, podlejeme trochou vriacej vody. Dáme zapiecť na 180 stupňov na hodinu.
  2. V hrnci si orestujeme cibuľu a pridáme nakrájanú kapustu. Pridáme rascu, soľ, kryštálový cukor. Premiešame a necháme dusiť do makka.
  3. V odmerke odmeriame 125 ml vlažnej vody 125 ml mlieka. Pol kocky droždia ,1 KL cukru zmiešame s mliekom a vodou a necháme vzísť kvások 15 minút. Pridáme múku, KL soli, 1 celé vajce a olej. Necháme odstáť 10 minút. Vypracujeme cesto a pri miesení prisypávame múku. Necháme ho vykysnúť na 25 minút. Kým sa nezdvojnásobí. V hrnci necháme zovrieť vodu, dnu vložíme parák a naň dáme papier na pečenie, aby sa knedľa neprilepila. Keď voda vrie, vypracujeme si knedľu do tvaru akého ju chceme mať. Ja si ju delím na tri časti a nasledujúci postup tým pádom opakujem trikrát. Od chvíle kedy knedľu vložíme, hrniec prikryjeme a necháme pariť 20 minút. POZOR: Za tento čas NIKDY hrniec neodkrývame. Po 20 minútach picháme so špáradlom a keď je čisté a suché, vyberieme ju. Ak knedľu ihneď podávame, nepotierame ju olejom. Ostatné môžeme. Dobrú chuť :)