Pečená krkovička na bielom víne s pečeným zelerom a hráškovo-mätové pyré

Autor receptu: ivetka77

Kto nemá rád krkovíčku. môže nahradiť chudším bravčovým mäsom. Sledujte ma na facebooku na mojej fan page Ivetkine MŇAM recepty - http://www.facebook.com/IvetkineMnamRecepty

10 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Krkovička: Mäso narežeme na povrchu do mriežky a medzi mriežky vložíme pár kúskov cesnaku. Mäso okoreníme, osolíme, pridáme rascu. Na vrch položíme celé stonky tymiánu a bobkový list. Do pekáča dámeočistenú a na štvrťky nakrájanú mrkvu, petržlen, jablko a cesnak. Podlejeme bielym vínom. Pečieme cca hodinu a pol (mäso podlievame a oblievame vodou, alebo vínom).
  2. Zeler: Nakrájame na menšie kúsky (viď obrázok) a dáme aspoň na 20-30min variť v osolenej vode, kým nezmäkkne (zeleru to trvá dlhšie, no mal by byť mäkký cca ako varený zemiak). Po uvarení dáme sprudka opiecť v rúre. Tip: Pečený zeler je naozaj úžasná vec a môže slúžiť ako náhrada za zemiaky. Hodí sa veľmi k rybe.
  3. Hráškovo - mätové pyré: Vo vode uvaríme mrazený hrášok. Scedíme a pridáme pár lístkov mäty. Rozmixujeme do hladka. Na zjemnenie pridáme trošku šľahačkovej smotany a masla. Osolíme, okoreníme.