Snehový zákusok

Pavlovky plnené krémom z bielej čokolády (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Pre tých, ktorí majú radi Pavlovky, tieto sú plnené fantastickým krémom. Oplatí sa vyskúšať, podľa tohto receptu ich zvládne aj začiatočník.

12-14
porcií
30-40 minút
príprava
70-75 minút
na 110 °C

Suroviny

Postup

  1. Vaječné bielky, štipku soli vyšľaháme do peny, po lyžiciach pridáme kryštálový cukor a šľaháme pokiaľ sa cukor nerozpustí na najvyššom stupni mixéra (4) 10-12 minút do tuha. Pridáme Zlatý klas, ocot varechou ich zľahka vmiešame do bielkového snehu.
  2. Cukrárske vrecko s ozdobou špičkou naplníme cestom. Plech vyložíme papierom.
  3. Na pripravený plech striekame mini pavlovky. (Ja som potrebovala na zdobenie snehové pusinky, sú v medzerách). Rúru predhrejeme na 110 stupňov a sušíme na najvyššej mriežke v rúre 70-75 minút. Sú hotové ak sa ich podarí ľahko odlepiť od papiera na pečenie. Dvierka na rúre mierne otvoríme a necháme vo vypnutej rúre do vychladnutia.
  4. Čokoládu rozpustíme nad parou a necháme vychladnúť. Mascarpone vyšľaháme do hladka, pridáme čokoládu a smotanu a došľaháme do tuha. Cukrárske vrecko s ozdobou špičkou naplníme krémom a naplníme pavlovky. Ozdobíme ovocím podľa seba a sezóny. Dobrú chuť.