Snehový zákusok
Pavlovky plnené krémom z bielej čokolády (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Pre tých, ktorí majú radi Pavlovky, tieto sú plnené fantastickým krémom.
Oplatí sa vyskúšať, podľa tohto
receptu ich zvládne aj začiatočník.
12-14 porcií |
30-40 minút príprava |
70-75 minút na 110 °C |
Postup
- Vaječné bielky, štipku soli vyšľaháme do peny, po lyžiciach pridáme kryštálový cukor a šľaháme pokiaľ sa cukor nerozpustí na najvyššom stupni mixéra (4) 10-12 minút do tuha. Pridáme Zlatý klas, ocot varechou ich zľahka vmiešame do bielkového snehu.
- Cukrárske vrecko s ozdobou špičkou naplníme cestom. Plech vyložíme papierom.
- Na pripravený plech striekame mini pavlovky. (Ja som potrebovala na zdobenie snehové pusinky, sú v medzerách). Rúru predhrejeme na 110 stupňov a sušíme na najvyššej mriežke v rúre 70-75 minút. Sú hotové ak sa ich podarí ľahko odlepiť od papiera na pečenie. Dvierka na rúre mierne otvoríme a necháme vo vypnutej rúre do vychladnutia.
- Čokoládu rozpustíme nad parou a necháme vychladnúť. Mascarpone vyšľaháme do hladka, pridáme čokoládu a smotanu a došľaháme do tuha. Cukrárske vrecko s ozdobou špičkou naplníme krémom a naplníme pavlovky. Ozdobíme ovocím podľa seba a sezóny. Dobrú chuť.