Snehový dezert

Pavlovky plnené jogurtovým krémom a ovocím (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Pre milovníkov snehového cesta, aktuálne na blížiace sa sviatky.

15 ks
porcií
25-30 minút
príprava
5+70 minút
na 150/100 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na snehové cesto. Bielky vyšľaháme do peny, postupne pridáme kryštálový cukor a šľaháme na najvyššom stupni mixéra kým sa kryštáliky cukru nerozpustia.
  2. Následne pridáme práškový cukor šľaháme do tuha. Nakoniec na malých otáčkach vmiešame škrob a ocot. Premiešame.
  3. Cesto dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a nanášame minipavlovky na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 150 stupňov na strednej mriežke 4-5 minút. Potom teplotu znížime na 100 stupňov a pečieme (sušíme) ďalších 70-80 minút.
  4. Suroviny na plnku...
  5. Smotanu vyšľaháme do zhustnutia, pridáme jogurtovú plnku v črievku a zašľaháme do tuha. Krém dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou, naplníme pavlovky a ozdobíme ovocím... Dobrú chuť...