Snehový dezert
Pavlovky plnené jogurtovým krémom a ovocím (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Pre milovníkov snehového cesta, aktuálne na blížiace sa sviatky.
15 ks porcií |
25-30 minút príprava |
5+70 minút na 150/100 °C |
Postup
- Suroviny na snehové cesto. Bielky vyšľaháme do peny, postupne pridáme kryštálový cukor a šľaháme na najvyššom stupni mixéra kým sa kryštáliky cukru nerozpustia.
- Následne pridáme práškový cukor šľaháme do tuha. Nakoniec na malých otáčkach vmiešame škrob a ocot. Premiešame.
- Cesto dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a nanášame minipavlovky na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 150 stupňov na strednej mriežke 4-5 minút. Potom teplotu znížime na 100 stupňov a pečieme (sušíme) ďalších 70-80 minút.
- Suroviny na plnku...
- Smotanu vyšľaháme do zhustnutia, pridáme jogurtovú plnku v črievku a zašľaháme do tuha. Krém dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou, naplníme pavlovky a ozdobíme ovocím... Dobrú chuť...