Snehová torta

Pavlova torta (fotorecept)

Autor receptu: mirka92

6
porcií
80 minút
príprava
60 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky vyšľaháme s cukrom (ja som mixovala robotom cca 10 min). Potom pridáme 1 ČL octu a 1 PL Solamylu a premiešame.
  2. Z vyšľahaných bielkov vytvarujeme dva okrúhle korpusy na dvoch plechoch vyložených papierom na pečenie. Snehovú hmotu nemusíme veľmi rozťahovať, v rúre sa korpusy pekne roztiahnu a narastú. Prvý plech dáme na druhú mriežku a druhý na spodnú. Pečieme na 150 °C asi 60 minút oba korpusy naraz. Po hodine rúru vypneme, pootvoríme dvierka a necháme ich tam vychladnúť. POZOR: Korpusy nevyberáme hneď po upečení, pretože by mohli spadnúť.
  3. Kým chladnú korpusy, urobíme krém. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s cukrom (tiež som šľahala robotom na 4. stupni). Pridáme mascarpone ešte jemne premiešame a krém dáme do chladničky, kým korpusy nebudú úplne studené.
  4. Po vychladnuti naplníme tortu a ozdobíme ovocím. U nás najviac chutia čučoriedky a jahody. Je možné použiť akékoľvek ovocie. No odporúčam vždy čerstvé, keďže mrazené púšťa vodu. Naplníme tortu a necháme cca 2 hodiny v chladničke a podávame. Nebojte sa, nebude sa mrviť ani lámať. Odporúčam vyskúšať každému, je to jednoduchá a veľmi chutná tortička ❤
  5. Dobrú chuť ✔