Snehová torta
Pavlova torta (fotorecept)
Autor receptu: mirka92
6 porcií |
80 minút príprava |
60 minút na 150 °C |
Postup- Bielky vyšľaháme s cukrom (ja som mixovala robotom cca 10 min).
Potom pridáme 1 ČL octu a 1 PL Solamylu a premiešame.
- Z vyšľahaných bielkov vytvarujeme dva okrúhle korpusy na dvoch plechoch vyložených papierom na pečenie. Snehovú hmotu nemusíme veľmi rozťahovať, v rúre sa korpusy pekne roztiahnu a narastú. Prvý plech dáme na druhú mriežku a druhý na spodnú. Pečieme na 150 °C asi 60 minút oba korpusy naraz. Po hodine rúru vypneme, pootvoríme dvierka a necháme ich tam vychladnúť.
POZOR: Korpusy nevyberáme hneď po upečení, pretože by mohli spadnúť.
- Kým chladnú korpusy, urobíme krém. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s cukrom (tiež som šľahala robotom na 4. stupni). Pridáme mascarpone ešte jemne premiešame a krém dáme do chladničky, kým korpusy nebudú úplne studené.
- Po vychladnuti naplníme tortu a ozdobíme ovocím. U nás najviac chutia čučoriedky a jahody. Je možné použiť akékoľvek ovocie. No odporúčam vždy čerstvé, keďže mrazené púšťa vodu.
Naplníme tortu a necháme cca 2 hodiny v chladničke a podávame.
Nebojte sa, nebude sa mrviť ani lámať.
Odporúčam vyskúšať každému, je to jednoduchá a veľmi chutná tortička ❤
- Dobrú chuť ✔
|