Bezlepkové slané pečivo

Parmezánové stromčeky bez lepku

Autor receptu: novalim

Na vianočný stôl, na silvestrovskú hostinu alebo len tak pri posedení s priateľmi nesmie chýbať niečo slané.* My sme si preto upiekli tieto krásne vianočné parmezánové stromčeky bez lepku. Postačila nám naša zmes Promix UNI a zopár ďalších surovín. Chutili naozaj fantasticky, len tak sa po nich zaprášilo.

30 ks
porcií
30 minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z múky, zmäknutého masla, kyslej smotany, parmezánu a soli vypracujeme hladké cesto. Na doske, ktorú sme zľahka pomúčili bezgluténovou múkou, cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 5-7 mm a vykrajujeme stromčeky.
  2. Dáme ich na plech s papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme rôznymi semiačkami podľa chuti.
  3. Pečieme na 180 °C asi 12 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Skladujeme v sklenenej alebo plechovej dóze.