Bezlepkové slané pečivo
Parmezánové stromčeky bez lepku
Autor receptu: novalim
Na vianočný stôl, na silvestrovskú hostinu alebo len tak pri posedení s priateľmi nesmie chýbať niečo slané.* My sme si preto
upiekli tieto krásne vianočné parmezánové stromčeky bez lepku. Postačila nám naša zmes Promix UNI a zopár ďalších surovín.
Chutili naozaj fantasticky, len tak sa po nich zaprášilo.
30 ks porcií |
30 minút príprava |
10-12 minút na 180 °C |
Postup
- Z múky, zmäknutého masla, kyslej smotany, parmezánu a soli vypracujeme hladké cesto. Na doske, ktorú sme
zľahka pomúčili bezgluténovou múkou, cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 5-7 mm a vykrajujeme stromčeky.
- Dáme ich na plech s papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme rôznymi semiačkami podľa chuti.
- Pečieme na 180 °C asi 12 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Skladujeme v sklenenej alebo plechovej dóze.