Syrové krekry
Parmezánové kolieska s korením
Autor receptu: redakcia
Keď už budete mať vianočné sladkosti napečené aj do zásoby, iste zatúžite aj po tomto chrumkavom slanom pečive. Krekry sú veľmi chutné a pritom jednoduché na prípravu.
40 ks porcií |
25 (+ odležanie) minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Múku preosejeme do veľkej misy a dobre premiešame s nastrúhaným parmezán a pomletými vločkami. Pridáme na kúsky nakrájané vychladené maslo, soľ, žĺtok, studenú vodu a vypracujeme pevné cesto.
- Cesto rozdelíme na polovice a do jednej zapracujeme nasekaný tymian a drvený fenikel. Cestá zabalíme do fólie a necháme hodinu odležať
v chladničke.
- Rúru vyhrejeme na 180 °C. Odležané cestá vyvaľkáme na pláty hrubé asi 3 mm a vykrajujeme z nich kolieska s priemerom 5 cm. Rozložíme na plechy vystlané papierom na pečenie.
- Povrch koliesok potrieme rozšľahaným bielkom a kolieska z čistého, neochuteného cesta posypeme drveným korením štyroch farieb. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 15 minút.