Parížske srdiečko-bezlepkové

janka81 - fotkajanka81, 26. októbra 2010
Parížske srdiečko-bezlepkové
Foto: janka81

Túto tortičku som piekla pre otca, on miluje horkú čokoládu, preto je čokoládová a bezlepková je preto, aby som si z nej mohla dať Zobraziť celý popisTúto tortičku som piekla pre otca, on miluje horkú čokoládu, preto je čokoládová a bezlepková je preto, aby som si z nej mohla dať aj ja :)))

120 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:2x
5 PL
1/4 ks
2 PL
3 ks
6 PL
3 PL, teplá
Plnka:
4 ks
4 PL
1 ks
250 g
Poleva:
1 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si cesto: Vyšľaháme sneh z vajec. Žĺtka, cukor a vodu vyšľaháme do peny. Zmiešame si múku, kakao a kypriaci prášok, túto zmes vmiešame do žĺtkovej peny a ešte primiešame ale len ručne sneh z bielkov. Cesto vylejeme do margarínom vytretej formy. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C približne na 15min. Takto si pripravíme dve cestá. Plnka: žĺtka a cukor šľaháme nad parou do peny, pridáme polámanú čokoládu,máslo a po rozpustení odstavíme od sporáka a šľaháme ďalej do hladkej peny. Nezľaknite sa keď zmes bude vyzerať zrazená, musíte šľahať ďalej, približne 20min. Je to pracná plnka, ale veľmi výborná. Dáme ju na chvíľu do chladničky. Vychladnuté cestá si rozkrojíme a oddelíme, postupne si natrieme džemom a plnkou. Povrch srdiečka polejeme roztopenou čokoládou s máslom. Prizdobíme si podľa fantázie. Prajem vám lahodnú chuť pri vychutnávaní tejto výbornej čokoládovej tortičky s parížskou plnkou :))))

Diskusia k receptu

andrea3
@majkas tak táto tortička vyzerá skvele a určite aj tak chutila :-) škoda, že si nedala aj fotopostup, hlavne na tu plnku, ja som na také antitalent :)))
evanaaa
Veru, musí byť výborná, keby mi ju mal kto urobiť... Myslela som, že parížsky krém sa robí z čokoládovej šľahačky, ktorá sa deň pred tým uvarí, schladí a na druhý deň sa už iba vyšľahá, aspoň ten originálny. Ale nepochybne dobrý je aj ten žĺtkový, ktorý si urobila, švagrina ho často robí do čokoládových tort.
majkas
@andrea3 dik ze si mi pripisala na konto taku super tortu ale musim sa jej bohuzial vzdat kedze chvalit sa cudzim perim sa nepatri:)
A Janka no co dodat, zeby jablko nepadlo daleko od stromu? :) vyzera ozaj vyborne, mnam!
tatranka
@Janka81 ,dármo,jabĺčko od stromu nepadlo ďaleko.Torta je úžasná.Je tam kopec čokolády kakaa a krém takýmto spôsobom našľahaný je výborný.No čo dodať Janka šikovnica .
morenajea
jáj, teraz mi došlo že nemám srdcovú formu :( budem musieť skúsiť guľatú
dorisa
@Janka81 , si mladá, ale šikovná, určite to bude po mamine. Zverejni tortičku aj na facebooku. Je krásna naozaj.
janka81
ďakujem vám všetkým, veľmi ste ma potešili, nečakala som toľko komentárov :) Aj moja mamina mi hovorila, že parížsky krém sa robí so šľahačkou, ale tento krém robila jedna pani na birmovku a povedali mi, že ho volá parížsky :))) alebo ju budeme volať PARÍŽSKA PLNKA? :))) Adka nie je zložitá, len ju treba fakt dlho šľahať, ja som ju robila tiež prvý krát a vydarila sa:), aj ked som skoro zo začiatku nad ňou plakala , ked som sa na ňu pozrela, nevyzerala lákavo...., ale som šľahala a šľahala a vykúzlila som z nej krásny hladký krém :))) Ešte raz vám ďakujem :DDD
bronislava78
Janulka verím, že ako dobre vyzerá tá tortička tak aj dobré chutí.....mňam mňam
To , že si šikulka to vieme a a Tvoje výtvory hovoria za všetko....pozdravujem...
marienka44
My, co nemame dietu, aku muku mame pouzit? To cesto sa spravi 2x z 3 vajec? Ja tuto plnku tiez volam parizsky krem. :-) Ale nad parou slaham cele vajcia s kakaom a cukrom /cokoladou/ a vychladnute pridam k vymiesanemu maslu. Nesekne sa.
ajkap
Vďaka za super recept. Škoda, že bojujem s kilami, ale raz za čas vyskúšam toto sladké pokušenie.
zuzanabebe
Wow, tá torta vyzerá krásne.. hneď by som si dala aj zopár kúskov :)) keď budem po diete, určite vyskúšam.. keby som ju mala robiť teraz a nedať si z nej, asi by som bola mrzutá aj týždeň :D
andrea3
@Janka81 tortička je nádherná, ako som už hore spomínala :-))) pozerala som aj recepty od majkas, tak asi preto som sa pomýlila :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia