Parížske srdiečko-bezlepkové

Autor receptu: janka81

Túto tortičku som piekla pre otca, on miluje horkú čokoládu, preto je čokoládová a bezlepková je preto, aby som si z nej mohla dať aj ja :)))

120 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si cesto: Vyšľaháme sneh z vajec. Žĺtka, cukor a vodu vyšľaháme do peny. Zmiešame si múku, kakao a kypriaci prášok, túto zmes vmiešame do žĺtkovej peny a ešte primiešame ale len ručne sneh z bielkov. Cesto vylejeme do margarínom vytretej formy. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C približne na 15min. Takto si pripravíme dve cestá. Plnka: žĺtka a cukor šľaháme nad parou do peny, pridáme polámanú čokoládu,máslo a po rozpustení odstavíme od sporáka a šľaháme ďalej do hladkej peny. Nezľaknite sa keď zmes bude vyzerať zrazená, musíte šľahať ďalej, približne 20min. Je to pracná plnka, ale veľmi výborná. Dáme ju na chvíľu do chladničky. Vychladnuté cestá si rozkrojíme a oddelíme, postupne si natrieme džemom a plnkou. Povrch srdiečka polejeme roztopenou čokoládou s máslom. Prizdobíme si podľa fantázie. Prajem vám lahodnú chuť pri vychutnávaní tejto výbornej čokoládovej tortičky s parížskou plnkou :))))