Parené buchty s kakaom fotorecept
Foto: luwinka
Naše nadýchané vynikajúce buchty s kakaom som dnes spravila na obed.
porcií
tepelná úprava
Suroviny
450 g |
|
20 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
350 ml teplé |
|
3 PL |
|
50 ml |
|
1/2 ČL |
|
Plnka: | |
|
|
Na potretie: | |
|
|
Na vrch: | |
|
|
Na poliatie: | |
|
Postup
-
1
V menšej miske si z teplého mlieka,1 ČL cukru , droždia a medzi prsty múky urobíme kvások. Keď máme kvások hotový, do veľkej misy dáme múku, kryštálový cukor, olej, soľ, celé vajce, žĺtok a mlieko čo nám zostalo. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Moje kyslo iba 20 minút, nakoľko som mala dobré čerstvé kvasnice.
-
2
Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto na hrúbku asi 1 cm. Pokrájame na rovnomerné štvorčeky. Na každý štvorček dáme lyžičku lekváru.
-
3
Zabalíme do tvaru buchty. Necháme prikryté ešte chvíľu podkysnúť (ja som na nič nečakala, nakoľko s cestom sa mi dobre pracovalo, bolo dobre vykysnuté).
-
4
Pripravíme si hrniec do neho dáme vodu a na vrch paráčik, ktorý potrieme olejom. Keď voda začne vrieť, vložíme do paráčika buchty.
-
5
Zakryjeme pokrievkou a paríme 8 - 10 minút.
-
6
A tu sú už uparené.
-
7
Hotové vyberieme, dáme ich na tanier a potrieme ich po vrchu olejom.
-
8
Po vrchu ich posypeme instantným kakaom (ale už nedávame práškový cukor, nakoľko je sladké toto kakao). A polejeme ich rozpusteným maslom.
-
9
Tu sú v reze. Nám moc chutia. Vyšlo mi 20 kusov. Toľko sa u nás nezje, tak som ich zabalila a dala som ostatné do mrazničky.
Zdravim vsetkych :-)