Parená knedľa
Parená knedľa
Autor receptu: lenkapalenka
Keďže už od detstva milujem jedla s knedľou a na domácu sa zatiaľ žiadna kúpená
nechytá, vypýtala som si tento recept od maminky a je to
mňamóza.
120 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Zohrejeme si mlieko, vsypeme do väčšej misky múku, jedno balenie droždia, štipku soli, malú lyžičku cukru a 2 polievkové lyžice oleja. Všetky suroviny poriadne premiesime.
- Pomúčime zvrchu a necháme hodinu kysnúť na teplom mieste.
- Vyberieme na pomúčenú dosku a vytvarujeme na požadovanú veľkosť. Z tohto množstva by mali vyjsť 3 štandardné knedle. Ja som mala trošku obmedzenejšie možnosti naparovania, tak som spravila z polovičnej dávky 2 menšie.
- Necháme 20 minúť v pare.
- Vyberieme a necháme vychladnúť na mriežke. Ak by sme chceli aby okraje ostali mäkké - potrieme vodou a prikryjeme utierkou. Ja mám radšej keď sa spraví taká jemná kôrka, tak nechám vychladnúť na vzduchu a oni sa trošku z vrchu prisušia.
- Podávame ku gulášom, segedínu, kapuste, kačke - čomukoľvek :-)
V mojom prípade to bol tentokrát jelení guláš.