Paradajkový kuskus s prsičkami a jablkom

Autor receptu: redakcia

Chuťovky – v medzinárodnej gastronómii nazývané finger food – patria k mojim srdcovkám. Ich príprava dovoľuje využiť tie najrôznejšie suroviny a zároveň úplne popustiť uzdu fantázii.

4
porcie
55 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuskus zalejeme vriacou vodou v pomere 1 : 1 a necháme prikrytý stáť asi 5 minút, kým všetka voda nevsiakne a guľôčky sa neoddeľujú. Osolíme a premiešame vidličkou, aby bol nadýchaný.
  2. Blanšírované cherry paradajky olúpeme, pokrájame na menšie kúsky a podusíme na olivovom oleji. Primiešame kuskus a podľa potreby ešte dochutíme soľou a korením.
  3. Kuracie prsia nakrájame na kocky a uvaríme. Jablko vyformujeme vykrajovadlom a striedavo s mäsom napichujeme na ihlu. Do smotany vsypeme korenie karí, prevaríme, vychladíme a vyšľaháme do peny. Špičky zelenej špargle osolíme a krátko prehrejeme v olivovom oleji.