Paradajkový kuskus s prsičkami a jablkom
Autor receptu: redakcia
Chuťovky – v medzinárodnej gastronómii nazývané finger food – patria k mojim srdcovkám. Ich príprava dovoľuje využiť tie najrôznejšie suroviny a zároveň úplne popustiť uzdu fantázii.
4 porcie |
55 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuskus zalejeme vriacou vodou v pomere 1 : 1 a necháme prikrytý stáť asi 5 minút, kým všetka voda nevsiakne a guľôčky sa neoddeľujú. Osolíme a premiešame vidličkou, aby bol nadýchaný.
- Blanšírované cherry paradajky olúpeme, pokrájame na menšie kúsky a podusíme na olivovom oleji. Primiešame kuskus a podľa potreby ešte dochutíme soľou a korením.
- Kuracie prsia nakrájame na kocky a uvaríme. Jablko vyformujeme vykrajovadlom a striedavo s mäsom napichujeme na ihlu. Do smotany vsypeme korenie karí, prevaríme, vychladíme a vyšľaháme do peny. Špičky zelenej špargle osolíme a krátko prehrejeme v olivovom oleji.