Zaváraný šalát
Paradajkovo-cibuľový šalát na zimu (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Keď na jeseň pozberám na záhrade všetky paradajky, sú medzi nimi aj zelené, ktoré vonku už nedozrejú.* Niektoré dozrejú vnútri, ale stále ostanú aj zelené. Z tých zaváram na zimu čalamádu alebo tento paradajkovo-cibuľový šalát. V zime príde k jedlu vhod.
45 (+ chladnutie) minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Zelené paradajky a cibuľu nakrájam na kolieska.
- Všetky suroviny na nálev dáme do veľkého hrnca a varíme 5 minút.
- Potom do nálevu vložíme nakrájané paradajky a cibuľu a spolu varíme 10 minút.
- Vypneme sporák a ihneď dáme horúcu zmes do fliaš, okamžite uzatvoríme a zabalíme do deky.
- Necháme v deke až do úplného vychladnutia, trvá to dlho, ale fľaše musia byť úplne studené. Obyčajne to trvá 1-2 dni, záleží to od množstva fliaš v deke. U nás sa tomu hovorí "suchý dunst". Až potom vybalíme z deky a odložíme.