Paradajková polievka

Paradajková polievka s cícerom (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Cícer je strukovina, ktorá sa u nás na rozdiel od fazule a hrachu používa menej.* Je pritom vhodný pre celiatikov, pretože neobsahuje lepok. Používa sa ako ostatné strukoviny, na polievky, šaláty, rôzne zeleninové zmesi a pod.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.
  2. Pridáme narezané paradajky, osolíme, okoreníme, zalejeme vodou a varíme 10 minút. Potom rozmixujeme. Ak treba, dolejeme vriacou vodou na potrebnú hustotu. Polievka má byť ale hustejšia.
  3. Pridáme uvarený cícer a spolu ešte 10 minút povaríme.
  4. Porcie na tanieri posypeme syrom a krutónkami.