Paradajková omáčka
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	        | 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	30 minút tepelná úprava  | 
 
 Postup- Na oleji speníme na kocky nakrájanú cibuľku a pridáme na osminky nakrájané paradajky. Pridáme bobkový list,
nové korenie, čierne korenie a osolíme. Chvíľku podusíme, pridáme kečup a bazalku a prípadne aj trochu vody.
Zase chvíľku podusíme, pridáme cukor a worcesterskú omáčku a dusíme, kým z paradajok nezostanú len šupky.
 - Môžeme pridať ešte trochu vody a precedíme. Medzitým si pripravíme múku a do pollitrového hrnčeka nalejeme
smotanu, do ktorej za stáleho miešania prisypávame múku. Základ privedieme zase k varu a za stáleho miešania doň vlejeme smotanu s múkou.
 -  Stiahneme plameň a miešame, až kým začne omáčka bublať. Ak je hustá, zriedime ju mliekom alebo vodou podľa chuti. Ďalej miešame, až kým múka bude hotová a potom môžeme omáčku odstaviť.  
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |