Paradajková kapusta fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 5. januára 2012
Paradajková kapusta (fotorecept)
Foto: babkamt

Po sviatkoch sme prejedení mäsa. Je čas spraviť niečo ľahké. Toto jedlo má manžel rád. Dúfam , že si pochutí.

20 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 čl
1 čl
2 ks
1 ks
500 ml
1 liter horúca
1 ks
1 balíček
0,5 dcl chladná
1 čl




Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrené ingrediencie na varenie. Do rýchlovarnej kanvice som dala zohriať asi 1,25 litra vody. Najprv si treba zaliať šálku kávy , aby sme mali čo popíjať pri varení.Hihihih.

    Paradajková kapusta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom liter vriacej vody dáme do hrnca , pridáme jeden hovädzí bujón , necháme ho rozpustiť a pridáme sójové kocky a soľ. Varíme ich aspoň 20 minút. Potom ich necháme na sitku okvapkať.

    Paradajková kapusta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibuľu na oleji do sklovita osmahneme.

    Paradajková kapusta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom k nej pridáme nakrájanú hlávkovú kapustu , kmín, mleté čierne korenie,soľ a paradajkový pretlak. A samozrejme aj bobkový list a hovädzí vývar. Nezabudnite si uchlipnúť z kávy. Ešte ku kapuste pridám scedené sójové kocky. Pod pokličkou udusím kapustu do mäkka.

    Paradajková kapusta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tak . Kapusta je už uvarená.

    Paradajková kapusta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Teraz dám do šálky trochu studenej vody a trochu múky polohrubej. Vlejem do kapusty, chviľu povarím . Týmto som ju zahustila. Pridám trochu cukru asi za 1 čl.

    Paradajková kapusta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    No a teraz sa už môžeme ísť najesť. My ju máme radi s chlebom.

    Paradajková kapusta (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

viera1
@Babkamt ,vďaka za tip...práve som rozmýšľala,čo zajtra.Sója to nebude,ale paradajková kapusta áno.Už som ju nerobila asi 2 mesiace a to varím denne.
klaura
túto polievočku robievam ... miluje ju celá rodina ...
aroooo
mám ju rada, dík za pripomenutie, so sój.kockami som ešte nevarila, treba vyskúšať, ukladám si tento pohodovo-kávičkový rcp...
mariadra
@Babkamt Ja som ju už dávno nevarila a pritom ju máme tak radi, dobre, že si ju pripomenula ! Nerobím ju síce so sójovými kockami, ale zvyčajne s dobrou fašírkou, alebo duseným bravčovým, ktoré servírujem do plného taniera navrch. Ale máš pravdu, že treba teraz odľahčiť, tak to skúsim s tými sójovými kockami.
K tejto kapuste sa mi viaže jedna spomienka. Keď ju u nás jedol manželov známy, tak k nám vyslal manželku, aby zistila ako ju robím ja, lebo u nás mu lepšie chutila ako doma. Ona ju robila rovnako ako ja a preto si myslím, že keď bol u nás, tak musel byť veľmi hladný! Platí to staré známe, že hlad je najlepší kuchár.
alexdidi
Tiež ju robievam,ale nie so sójovými kockami,ale pridávam na kocky pokrájané zemiaky a na záver prilejem trochu smotany,ktorá jej chuť krásne zjemní.
babkamt
viera1 , túto kapustu má manžel rád,preto som ju varila.Aroooo
, so sójovými výrobkami pracujem v kuchyni málo , no pár krát do roka to nikoho nezabije. Ja osobne ich nemám rada.
mariadra , zvyknem ju robiť ako ty s fašírkou , alebo s vareným hovädzím mäsom. No ráno som ešte nevedela , čo budem variť,takže mäso zostalo v mrazáku.
alexidi,so zemiakmi musím vyskúšať.Ani tú smotanu nedávam. Práve preto je dobré , že dávame na Varechu recepty, že sa dozvieme , ako sa dá jedlo pripraviť aj trochu ináč. Ďakujem za tip.
anina43
ďakujem za pripomenutie, paradajkovú kapustu máme radi a preto čoskoro pride na rad aj so sojovými rezančekami, mäso nemusí byť stále. robila som aj so zemiakmi a bola vynikajúca na spôsob prívarku
hubata
Ja som sa skoro vydala kvôli paradajkovej kapuste (ale nezdravo urobenej so zápražkou a fašírkou). Môj otec bol policajt robil na našej ulici a chodil domov na obed, lebo cez prázdniny som varievala ja ako 15 ročná žaba. No a raz doviedol na obed aj mladého kolegu, ktorému sa tak páčila moja rajčinová kapusta že aj po rokoch keď sme sa stretli si pamätal jej chuť a ja blbec som si namýšľaľa že to ja som ho tak očarila .... a on túžil po rajčinovej kapuste - blbec!
Takže paradajková kapusta ako omáčka - je proste neodolateľná.
zdenka1009
Paradajkovú kapustu milujem,aj keď je to neslušné vyjedám s veľkou lyžicou z hrnca.
babkamt
Vidím , že paradajkovú kapustu obľubuje viac ľudí. Anina43,danculka,zdenka1009,ďakujem za komentáre.
hubata, máš pravdu , bol blbec,určite si ju varila z domáceho pretlaku.Ale sama píšeš , že bol ešte mladý a hladný. Nevedel oceniť tvoje kvality. Veď v 15 rokoch dobre navariť , klobúk dolu.
izabella929
robím to presne tak, ale pridávam do kapustnej polievočky aj zemiaky pokrájané na mesiačiky.-))výborná polievočka.-) na vrch domáci sušený majorán.-)
1vlasticka
takuto polievku varievala moja mama bola velmi dpbra musim si ju veru uvarit
orchidea
Tiež ju varievam ale bez tých sojových kociek, doma mi to nejako nechcú... ale ináč výborná polievočka.
liama
Moja mama v nej varievala chvostik z prasata. Mnam:)
babkamt
V našej slovenskej kuchyni kapusta nesmie chýbať. Ďakujem za komentáre.
rigocka
Aj my ju máme radi,len ju robím ako prívarok,nie polievku a s párkom:)
radulienka
Nuž veru toto je je fakt fajná kapustička, robievam ju tiež viacmenej ako prívarok, ale takto je to výdatná polievočka, fakt že každý varí jedno jedlo inak a dobré je si tieto skúsenosti vymeniť, vďaka za recept!
jezibabka
...ja som hľadala recept na kapustu a pri čítaní tohoto receptu som dostala chuť na kávu....a to ju už niekoľko rokov nepijem:-))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia