Paradajková kapusta (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Po sviatkoch sme prejedení mäsa. Je čas spraviť niečo ľahké. Toto jedlo má manžel rád. Dúfam , že si pochutí.

20 minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme si potrené ingrediencie na varenie. Do rýchlovarnej kanvice som dala zohriať asi 1,25 litra vody. Najprv si treba zaliať šálku kávy , aby sme mali čo popíjať pri varení.Hihihih.
  2. Potom liter vriacej vody dáme do hrnca , pridáme jeden hovädzí bujón , necháme ho rozpustiť a pridáme sójové kocky a soľ. Varíme ich aspoň 20 minút. Potom ich necháme na sitku okvapkať.
  3. Cibuľu na oleji do sklovita osmahneme.
  4. Potom k nej pridáme nakrájanú hlávkovú kapustu , kmín, mleté čierne korenie,soľ a paradajkový pretlak. A samozrejme aj bobkový list a hovädzí vývar. Nezabudnite si uchlipnúť z kávy. Ešte ku kapuste pridám scedené sójové kocky. Pod pokličkou udusím kapustu do mäkka.
  5. Tak . Kapusta je už uvarená.
  6. Teraz dám do šálky trochu studenej vody a trochu múky polohrubej. Vlejem do kapusty, chviľu povarím . Týmto som ju zahustila. Pridám trochu cukru asi za 1 čl.
  7. No a teraz sa už môžeme ísť najesť. My ju máme radi s chlebom.