Papriková polievka

elixir - fotkaelixir, 26. júna 2014
Papriková polievka
Foto: elixir

...trošku nezvyklej chuti, oproti polievkam s prevahou koreňovej zeleniny. Či by vám chutilo môžete posúdiť len sami. Doma jedlo milý odobril, keď namiesto na Zobraziť celý popis...trošku nezvyklej chuti, oproti polievkam s prevahou koreňovej zeleniny. Či by vám chutilo môžete posúdiť len sami. Doma jedlo milý odobril, keď namiesto na duplu si zašiel "na triplu".

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1 ks (väčší)
4 ks (biela časť)
1 PL
1 PL
100 ml
0,6 ks




Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme maslo, olej a oprážame umytú, na kolieska pokrájanú cibuľku.

  2. 2

    Pridáme umyté papriky, pokrájané na menšie kúsky a ošúpaný, pokrájaný zemiak. Zalejeme vodou tak, aby bola zelenina akurát zakrytá, osolíme a pridáme čierne korenie.

  3. 3

    Varíme 20 minút, potom obsah hrnca rozmixujeme, prilejeme smotanu a premiešame.

  4. 4

    Dodatočne do porcií vmiešame uhorku, ktorú sme nastrúhali - inšpirovala @mijaita s jej bramboračkou.

Diskusia k receptu

mijaita
@elixir paprikova take dobra, myslis, ze je treba ta cibulka? Do zeleninových nedavam, ale nejsem proti. Zkusim dat i nedat. Okurka mi tam neladi, ale to je jedno, proste uvarim paprikovou polevku :-)
1x elixir
yogicek
Milá @elixir
Tvoj recept na polievočku sa mi veľmi páči. Určite uvarím. Mne sa tam práve tá uhorka ako vložka do polievky pozdáva, len ju ešte na troške masla krátko osmažím. Ukladám do KK a u mňa máš všetky hviezdičky. Pekný večer Ti prajem.
elixir
@mijaita suroviny som dala tak, ako by som ich inokedy dala napr. do šalátu, uhorka aj dotvorila dojem. Nápad nastrúhať čerstvú šťavnatú zeleninu do teplej polievky sa mi páči, je to osviežujúce. :)
Pred zmiešaním som ochutnala i bez nej a vtedy bola polievka jemnejšia.
hanak
@elixir , aj mne sa Tvoja polievka páči. Jednoduchá a je v nej sama dobrota. S tou uhorkou to musí byť fajnotka. Krásne foto, ako vždy.
1x elixir
kecemis
@elixir tvoja polievka je velmi dobra. Ja davam papriku trochu upiect v celku, aby zmakla, trochu potom sparim v uzavretej nadobe a osupam. Tak ju potom pridaj k variacim sa zemiakom.
1x elixir
kukulienka71
@elixir , super polievka! ja si myslím, že zeleninové polievky potrebujú cibuľu, ona dodá ten správny šmak. A skoro do všetkých dávam aj zemiak. Robila som už kura na paprike bez mletej papriky, z čerstvej mäsitej červenej, bola to neskutočne dobrá, pravá chuť, preto si viem chuť tvojej polievky veľmi dobre predstaviť;-) surová nastrúhaná uhorka je bonus, dobre si to vymyslela!5*
1x elixir
mijaita
@kukulienka71 to je hodne zajimave misto papriky mlete dat masitou červenou!? To me hodne zaujalo, to rada a brzo zkusim!
@elixir ja to jsite i s tou okurkou zkusim, ruzne varianty vykousim, huba si pak vybere :-)
1x elixir
mijaita
p.s. hvězdy tobě ani nepíšu, protože když konetar, tak vzdy za 5 bodou :-)
1x elixir
pusta
@elixir , chuť si viem živo predstaviť :P
jednoduchá, rýchla a skvelá polievka vynikajúcej chuti.
perfektný recept za 5*
1x elixir
pusta
@elixir ,skús tú papriku najprv ešte opiecť, získa ešte lepší chuťový level a ak chceš, aj cesnak pridaj :-)
budeš príjemne prekvapená touto variantou.
1x elixir
elixir
Budem rada, ak skúsite a veru ja tiež poskúšam uvariť podľa tipov, čo ste sem dali, paprika je doma skoro vždy a rýchla večera je vždy fajn. :)
safran
ak ušetríš na vode a zemiak iba na zahustenie - skvelá omáčka ku jemným jedlám .-) robila som už aj červenú aj žltú (so smotanou aj bez) - polievku nepoznám, rada skúsim :-)
1x elixir
ywett
tak tento recept som prehliadla, polievka vyzerá úžasne ;-)
1x elixir
yogicek

Milá @elixir. Polievočka uvarená, bola dnes na obed. Je vinikajúca. Chuť polievky ďaleko prevyšuje jej jednoduchosť. Ako som uviedol vyššie v komentári, uhorku som nakrájal na malé kúsky, orestoval na masle a použil ako vložku do polievky. Od teraz je polievočka zaradená do môjho jedálneho lístka. Ďakujem za rcp. Pekný večer.


radost
@elixir
zajtra uvarím túto tvoju polievku..okrem uhorky..bo tú nemám teraz k dispozícii..
sa mi páči:otvoriť VARECHU-a netrápiť hlavu-čo zajtra kuchtiť...pozdravujem..:-)
1x elixir




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia