Papriková nátierka Pikant - originálna chuť

kimlo - fotkakimlo, 20. augusta 2012 9:13
Ďalšie recepty »
Papriková nátierka Pikant - originálna chuťFoto: kimlo

Kedysi, za bývalého režimu bola v obchodoch dostať papriková pochúťka Pikant, predávala sa v malých sklenených poharikoch. Už ako školák som si ju veľmi obľúbil, a viem aj to, že nebola v obchodoch vždy.. bolo treba na ňu "natrafiť"... Nenapodobiteľná chuť mi navždy utkvela v pamäti, a preto po rokoch, keď sa začali predávať rôzne náhrady, ale s rovnakým názvom, hľadal som ktorá by sa tomu mala najviac podobať.. neúspešne. Až raz som dostal tento recept. JE TO ONO!

20 min
príprava
70 min
na 100 °C

Suroviny

2 kg (čerstvá)
600 g
7 ks (podľa chuti)
300 ml
100 ml
1 veľká PL
1 PL
100 g
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    V prvom rade upozorňujem, že treba použiť ČERVENÚ PAPRIKU, nie kápiu! Kápia je príliš sladká a konečný rozdiel v chuti je dosť rozdielny. Treba si dať trocha námahy, a na tržnici sa v paprikách trocha prehrabať, a pohľadať medzi zelenými paprikami červené zrelé a dozrievajúce plody.

  2. 2

    Všetku zeleninu pomelieme na mlynčeku na mäso, dáme do hrnca spolu s uvedenými prísadami a varíme na miernom plameni asi 1 hodinu, podľa hustoty, nezabudneme miešať.

  3. 3

    Portom všetko naplníme do malých pohárikov, uzatvoríme, a sterilizujeme pri bode varu 10 minút. Pužívame ako prílohu k mäsu, údeninám, alebo len tak na maslový chlieb...

    Papriková nátierka Pikant - originálna chuť - obrázok 3
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist