Varené zemiaky

Papas arrugadas - varené zemiaky z ostrova Tenerife

Autor receptu: redakcia

Toto je to jedna z najtypickejších špecialít, aké môžete ochutnať na španielskom ostrove Tenerife. Papas arrugadas sú zemiaky varené v slanej vode a podávané s červenou a so zelenou omáčkou.

4
porcie
5 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Rovnako veľké zemiaky v šupke dôkladne umyjeme, dáme do hrnca a do polovice zalejeme vodou. Pridáme soľ.
  2. Hrniec necháme otvorený a varíme 20 minút. Ďalej varíme, kým sa všetka voda neodparí.
  3. Potom sa zemiaky ešte sušia na veľmi miernom ohni približne 20 až 30 minút, kým nie sú úplne zvrásnené. Treba to robiť opatrne a hrniec sledovať, aby sa nepripálili.
  4. Podávame s červenou a so zelenou omáčkou.