Varené zemiaky
Papas arrugadas - varené zemiaky z ostrova Tenerife
Autor receptu: redakcia
Toto je to jedna z najtypickejších špecialít, aké môžete ochutnať na španielskom ostrove Tenerife. Papas arrugadas sú zemiaky varené v slanej vode a podávané s červenou a so zelenou omáčkou.
4 porcie |
5 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Rovnako veľké zemiaky v šupke dôkladne umyjeme, dáme do hrnca a do polovice zalejeme vodou. Pridáme soľ.
- Hrniec necháme otvorený a varíme 20 minút. Ďalej varíme, kým sa všetka voda neodparí.
- Potom sa zemiaky ešte sušia na veľmi miernom ohni približne 20 až
30 minút, kým nie sú úplne zvrásnené. Treba to robiť opatrne a hrniec sledovať, aby sa nepripálili.
- Podávame s červenou a so zelenou omáčkou.