| 
	        
	        
	        
	        Papanasi pod smotanou a jabĺčkamiAutor receptu: redakcia   | 
 4porcie
 | 
 10 minútpríprava
 | 
 20 minúttepelná úprava
 | 
PostupMaslo roztopíme a zmiešame so všetkými surovinami na jemné cesto. Prikryjeme fóliou a necháme odstáť. Vyvaľkáme asi 0,5 cm hrubý plát, z ktorého vykrajujeme obdĺžniky a v strede ich narežeme.V horúcom oleji vysmážame dozlatista, necháme odkvapkať a posypeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom.Jabĺčka očistíme a nakrájame na menšie kocky, ktoré na panvici spolu s práškovým cukrom skaramelizujeme a zalejeme jablkovou šťavou. Papanasi podávame s porciou kyslej smotany s karamelizovanými jablkami.
 |