Kuracia panvica

Panvica na spôsob „jambalaya“

Autor receptu: redakcia

Jednoduchá a rýchla príprava, málo riadu, využitie kvalitných, no na pohľad nie tých najkrajších zvyškov. Jedlá z jedného hrnca, pekáča a panvice sú pre kuchára amatéra ideálnou voľbou po náročnom dni v práci. Hovorí však za ne aj čosi iné – suroviny do seba dobre zapadnú a ich chute sa pekne spoja. Navyše sa jedlo toho istého typu dá urobiť ako desatoraké, vždy iné „tajomstvo šéfkuchára“...

4
porcie
40 minút
príprava

Postup

  1. Na oleji opečieme na kocky nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia, osolíme a okoreníme. Keď je mäso opečené, pridáme čerstvú papriku, na plátky nakrájanú klobásu, paradajkový pretlak a pretlačený cesnak. Všetko restujeme ešte asi 3 minúty.
  2. Potom podlejeme vývarom, pridáme drvené paradajky a ryžu. Varíme asi 15 minút. Pridáme krevety a varíme dovtedy, kým ryža nezmäkne a tekutina sa absorbuje do ryže. Hotové posypeme posekanou lahôdkovou cibuľkou.