Panna cotta
Panna cotta s jahodami a broskyňami (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
8 porcií |
30 (+ tuhnutie) minút príprava |
Postup- 600 ml smotany dáme zohrievať spolu
so 7 PL medu, dreňou z vyškrabaného vanilkového struku a s agarom. Zohrievame až do bodu varu.
- V menšej miske vyšľaháme 200 ml smotany na šľahanie do polotuha. Jemne
vmiešame do uvarenej smotany.
- Nalejeme do pripravených 100 ml pohárikov
a necháme 2 hodiny tuhnúť.
- Medzitým čerstvé ovocie nakrájame na malé kocky. Jahody dáme do jedného plechového hrnčeka a broskyne do druhého. Do každého ovocia pridáme 3 PL medu, 15 ml vody, 15 ml citrónovej šťavy
a 1,5 g želatíny. Varíme do zhustnutia. Takto pripravené ovocie vrstvíme na stuhnutý krém v pohárikoch. Ozdobíme čerstvým ovocím.
|