Panna cotta

Panna cotta s jahodami a broskyňami (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

8
porcií
30 (+ tuhnutie) minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. 600 ml smotany dáme zohrievať spolu so 7 PL medu, dreňou z vyškrabaného vanilkového struku a s agarom. Zohrievame až do bodu varu.
  2. V menšej miske vyšľaháme 200 ml smotany na šľahanie do polotuha. Jemne vmiešame do uvarenej smotany.
  3. Nalejeme do pripravených 100 ml pohárikov a necháme 2 hodiny tuhnúť.
  4. Medzitým čerstvé ovocie nakrájame na malé kocky. Jahody dáme do jedného plechového hrnčeka a broskyne do druhého. Do každého ovocia pridáme 3 PL medu, 15 ml vody, 15 ml citrónovej šťavy a 1,5 g želatíny. Varíme do zhustnutia. Takto pripravené ovocie vrstvíme na stuhnutý krém v pohárikoch. Ozdobíme čerstvým ovocím.