Panna cotta
Panna cotta

Panna cotta s bielou čokoládou na keksíku

Michal Prokop
šéfcukrár a majiteľ Suncafé v Bratislave, 25. januára 2021
Panna cotta s bielou čokoládou na keksíku
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

Panna cotta:
500 g (35 %)
10 g
100 g
30 g
Keksíky:
300 g
200 g
100 g
1 ks
 nastrúhaná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv pripravíme cesto na keksíky. Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré zabalíme a necháme odležať v chladničke. Medzitým urobíme panna cottu.

  2. 2

    Panna cotta: Plátkovú želatínu necháme napučať v chladnej vode. Smotanu s cukrom privedieme do varu, vypneme ohrev, pridáme želatínu, z ktorej sme vytlačili vodu, a premiešame. Zmesou zalejeme na kúsky nalámanú bielu čokoládu, pridáme vanilkový extrakt a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Panna cottu nalejeme do formičiek a necháme stuhnúť.

  3. 3

    Cesto na keksíky vyvaľkáme a vykrajujeme tvary (veľkosť podľa toho aké sú formičky, do ktorých sme dali panna cottu). Vykrojené kúsky dáme piecť na 170 stupňov podľa hrúbky na 5–8 minút a necháme vychladnúť. Panna cottu vyklopíme z formičiek, ak na ňu budeme dávať polevu, tak ju dávame na mriežku. Polejeme polevou a keď stuhne, panna cottu položíme na keksíky.

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Krémy

Diskusia k receptu