Panna cotta s bielou čokoládou na keksíku
šéfcukrár a majiteľ Suncafé v Bratislave, 25. januára 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Najprv pripravíme cesto na keksíky. Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré zabalíme a necháme odležať v chladničke. Medzitým urobíme panna cottu.
- 2
Panna cotta: Plátkovú želatínu necháme napučať v chladnej vode. Smotanu s cukrom privedieme do varu, vypneme ohrev, pridáme želatínu, z ktorej sme vytlačili vodu, a premiešame. Zmesou zalejeme na kúsky nalámanú bielu čokoládu, pridáme vanilkový extrakt a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Panna cottu nalejeme do formičiek a necháme stuhnúť.
- 3
Cesto na keksíky vyvaľkáme a vykrajujeme tvary (veľkosť podľa toho aké sú formičky, do ktorých sme dali panna cottu). Vykrojené kúsky dáme piecť na 170 stupňov podľa hrúbky na 5–8 minút a necháme vychladnúť. Panna cottu vyklopíme z formičiek, ak na ňu budeme dávať polevu, tak ju dávame na mriežku. Polejeme polevou a keď stuhne, panna cottu položíme na keksíky.
Tiež panna cotta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu