Pangasius filé zapečené v paradajkovej omáčke

boldy - fotkaboldy, 22. januára 2010
2
porcie
10 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

50 g
400 g
500 g
100 ml
1
2

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji jemne speníme cibuľu a cesnak. Podlejeme bielym vínom. Pridáme paradajky, štipku cukru a posekanú petržlenovú vňať. Dochutíme soľou a korením. Varíme, kým omáčka nezhustne.

  2. 2

    Pangasius file umyjeme, osušíme a dame na vymastený pekáč. Citrónom polejeme filé. Potom dochutíme soľou a korením. Polejeme paradajkovou omáčkou, ktorú sme si pripravili.

  3. 3

    Predhrejeme rúru na 170° C a pečieme cca. 10 až 12 minút. Potom filé posypeme strúhankou a pečieme ďalších 15 minút, kým omrvinky sú hnedé. Pred podávaním ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: