Pangasius filé zapečené v paradajkovej omáčke

Autor receptu: boldy

2
porcie
10 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Postup

  1. Na olivovom oleji jemne speníme cibuľu a cesnak. Podlejeme bielym vínom. Pridáme paradajky, štipku cukru a posekanú petržlenovú vňať. Dochutíme soľou a korením. Varíme, kým omáčka nezhustne.
  2. Pangasius file umyjeme, osušíme a dame na vymastený pekáč. Citrónom polejeme filé. Potom dochutíme soľou a korením. Polejeme paradajkovou omáčkou, ktorú sme si pripravili.
  3. Predhrejeme rúru na 170° C a pečieme cca. 10 až 12 minút. Potom filé posypeme strúhankou a pečieme ďalších 15 minút, kým omrvinky sú hnedé. Pred podávaním ozdobíme petržlenovou vňaťou.