Pangasius filé zapečené v paradajkovej omáčke
Autor receptu: boldy
2 porcie |
10 minút príprava |
40 minút na 170 °C |
Postup- Na olivovom oleji jemne speníme cibuľu a cesnak. Podlejeme bielym vínom. Pridáme paradajky, štipku cukru a posekanú petržlenovú vňať. Dochutíme soľou a korením. Varíme, kým omáčka nezhustne.
- Pangasius file umyjeme, osušíme a dame na vymastený pekáč. Citrónom polejeme filé. Potom dochutíme soľou a korením. Polejeme paradajkovou omáčkou, ktorú sme si pripravili.
- Predhrejeme rúru na 170° C a pečieme cca. 10 až 12 minút. Potom filé posypeme strúhankou a pečieme ďalších 15 minút, kým omrvinky sú hnedé. Pred podávaním ozdobíme petržlenovou vňaťou.
|