Panenka na hríboch s bryndzovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
Keď privoniam k bryndzi, mysľou sa vrátim do detstva... ako mamka pripravuje nátierku a otec krája pažítku. Táto špecialita nikdy nechýba v mojej jarno-letnej súkromnej ani profesionálnej kuchyni.
4 porcie |
20 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistenú bravčovú panenku zbavíme blán, osolíme a okoreníme. Opečieme ju prudko z každej strany a potom pečieme v rúre pri 160 °C asi 15 minút.
- Na tej istej panvici urestujeme hríby spolu so šalotkou, vyberieme ich, pridáme maslo, hladkú múku a zalejeme vývarom, krátko povaríme, primiešame bryndzu a zjemníme smotanou.
- Pečivo nakrájame na malé kocky, ktoré zvlhčíme mliekom, osolíme, okoreníme, pridáme žĺtky, nasekanú petržlenovú vňať a premiešame.
- Nakoniec primiešame našľahaný sneh z bielkov a tvarujeme guľky, ktoré obalíme v trojobale a vysmažíme v oleji.