Panenka na hríboch s bryndzovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

Keď privoniam k bryndzi, mysľou sa vrátim do detstva... ako mamka pripravuje nátierku a otec krája pažítku. Táto špecialita nikdy nechýba v mojej jarno-letnej súkromnej ani profesionálnej kuchyni.

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistenú bravčovú panenku zbavíme blán, osolíme a okoreníme. Opečieme ju prudko z každej strany a potom pečieme v rúre pri 160 °C asi 15 minút.
  2. Na tej istej panvici urestujeme hríby spolu so šalotkou, vyberieme ich, pridáme maslo, hladkú múku a zalejeme vývarom, krátko povaríme, primiešame bryndzu a zjemníme smotanou.
  3. Pečivo nakrájame na malé kocky, ktoré zvlhčíme mliekom, osolíme, okoreníme, pridáme žĺtky, nasekanú petržlenovú vňať a premiešame.
  4. Nakoniec primiešame našľahaný sneh z bielkov a tvarujeme guľky, ktoré obalíme v trojobale a vysmažíme v oleji.