Pečené bravčové karé

Palúchov rezeň (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Je to niečo čo páli ako čert. A hodí sa na rôzne oslavy spojené s vínom alebo pivom. Na túre si to dávame celá partia, v jednej horskej chate.

5 - 6
porcií
10 minút
príprava
180 minút
na 180 - 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny, plus horčicu tu som zabudol dať. Mäso krájame na riadne rezne aspoň 2 - 3 cm, aby bolo do čoho zahryznúť. Cibuľu na hrubšie pol mesiace. Cesnak očistíme.
  2. Do nádoby dáme oba kečupy, feferóny, cesnak a uhorky, ktoré trochu pokrájame. Všetko to rozmixujeme.
  3. Dobre je na to použiť rímsky hrniec. Ja ho mám, tak som to dal do neho, kto nemá dá do iného hrnca. Okolo a medzi mäso dáme cibuľu. Málo osolíme a okoreníme.
  4. Zalejeme pripravenou zmesou. Zakryjeme hrniec a dáme do rúry na 180 °C na dve a pol hodiny piecť. Potom to otvoríme a zapečieme pri 200°C na pol hodiny.
  5. Po tejto dobe máme takúto vysmiatu nádheru. Vonia to až žalúdok vibruje.
  6. Na tanier položíme chlieb, ktorý polejeme omáčkou a dáme naň rezeň. Na tanier ešte pridáme omáčku, uhorku, feferónku a chren. Dobré je si pripraviť na zapíjanie nejaké pivo, alebo víno na hasenie plameňa.