Pečené bravčové karé
Palúchov rezeň (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Je to niečo čo páli ako čert. A hodí sa na rôzne oslavy spojené s vínom alebo pivom. Na
túre si to dávame celá partia, v jednej horskej chate.
5 - 6 porcií |
10 minút príprava |
180 minút na 180 - 200 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny, plus horčicu tu som zabudol dať. Mäso krájame na riadne rezne aspoň 2 - 3 cm, aby bolo do čoho zahryznúť. Cibuľu na hrubšie pol mesiace. Cesnak očistíme.
- Do nádoby dáme oba kečupy, feferóny, cesnak a uhorky, ktoré trochu pokrájame. Všetko to rozmixujeme.
- Dobre je na to použiť rímsky hrniec. Ja ho mám, tak som to dal do neho, kto nemá dá do iného hrnca. Okolo a medzi mäso dáme cibuľu. Málo osolíme a okoreníme.
- Zalejeme pripravenou zmesou. Zakryjeme hrniec a dáme do rúry na 180 °C na dve a pol hodiny piecť. Potom to otvoríme a zapečieme pri 200°C na pol hodiny.
- Po tejto dobe máme takúto vysmiatu nádheru. Vonia to až žalúdok vibruje.
- Na tanier položíme chlieb, ktorý polejeme omáčkou a dáme naň rezeň. Na tanier ešte pridáme omáčku, uhorku, feferónku a chren. Dobré je si pripraviť na zapíjanie nejaké pivo, alebo víno na hasenie plameňa.