Pálivý tanier z darov mora
	        Autor receptu: redakcia
	         
	        
	        Zvykli sme si na kávu, čokoládu, semtex. Najsilnejšouenergetickou vzpruhou však od čias našich pradedov zostáva polievka. Odovzdá telu toľko chutí, zdraviu prospešných látok a tepla ako žiadne iné životobudiče.
| 
 4porcie
 | 
 5 minútpríprava
 | 
 30 minúttepelná úprava
 | 
Postup
- V malom množstve osolenej vody uvaríme slávky, kým sa neroztvoria.
- Na olivovom oleji orestujeme krevety, mušle sv. Jakuba a na pásiky nakrájanú mrkvu. Pridáme soľ, korenie, cesnak a nasekanú čili papričku. Zalejem vínom a trochou vody, pridáme kurkumu a podusíme asi 10 minút.
- Do polievky ešte pridáme slávky spolu s vodou, v ktorej sa varili, a povaríme ešte asi 10 minút. Nakoniec pridáme na polovicu prekrojené cherry paradajky, nasekanú pažítku a dosolíme podľa potreby.