Pálivý tanier z darov mora
Autor receptu: redakcia
Zvykli sme si na kávu, čokoládu, semtex. Najsilnejšouenergetickou vzpruhou však od čias našich pradedov zostáva polievka. Odovzdá telu toľko chutí, zdraviu prospešných látok a tepla ako žiadne iné životobudiče.
4 porcie |
5 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- V malom množstve osolenej vody uvaríme slávky, kým sa neroztvoria.
- Na olivovom oleji orestujeme krevety, mušle sv. Jakuba a na pásiky nakrájanú mrkvu. Pridáme soľ, korenie, cesnak a nasekanú čili papričku. Zalejem vínom a trochou vody, pridáme kurkumu a podusíme asi 10 minút.
- Do polievky ešte pridáme slávky spolu s vodou, v ktorej sa varili, a povaríme ešte asi 10 minút. Nakoniec pridáme na polovicu prekrojené cherry paradajky, nasekanú pažítku a dosolíme podľa potreby.