Pálivý tanier z darov mora

Autor receptu: redakcia

Zvykli sme si na kávu, čokoládu, semtex. Najsilnejšouenergetickou vzpruhou však od čias našich pradedov zostáva polievka. Odovzdá telu toľko chutí, zdraviu prospešných látok a tepla ako žiadne iné životobudiče.

4
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V malom množstve osolenej vody uvaríme slávky, kým sa neroztvoria.
  2. Na olivovom oleji orestujeme krevety, mušle sv. Jakuba a na pásiky nakrájanú mrkvu. Pridáme soľ, korenie, cesnak a nasekanú čili papričku. Zalejem vínom a trochou vody, pridáme kurkumu a podusíme asi 10 minút.
  3. Do polievky ešte pridáme slávky spolu s vodou, v ktorej sa varili, a povaríme ešte asi 10 minút. Nakoniec pridáme na polovicu prekrojené cherry paradajky, nasekanú pažítku a dosolíme podľa potreby.