Pálivé cestoviny gramigna

Autor receptu: kukulienka71

Ľahké a pikantné v tomto predvianočnom čase plnom pečenia a ochutnávania sladkých dobrôt. Práve na také som dnes mala chuť.

3
porcie

Postup

  1. Cestoviny som uvarila v osolenej vode, scedila a nechala odkvapkať. Na 2 PL oleja som na rozhorúčenú panvicu hodila mrkvu nakrájanú na julienne, chilli papričku na kolieska a brokolicu spolu s karfiolom pokrájané na drobné kusy. Za stáleho miešania som nechala zeleninu opekať pár minút, podliala som ju sójovou omáčkou a pokračovala som v opekaní ešte chvíľu. Dialo sa to na silnom ohni. Prisypala som kuracie rezne nakrájané na tenšie rezance, z každej strany som ich v zeleninovom základe popiekla pár minút, zmes som osolila. Súčasne som v inej, väčšej panvici na zvyšnom horúcom oleji poobracala odkvapkané cestoviny, aby sa z nich vyparila zbytočná voda a trošku schrumkaveli. Zmiešala som ich s opraženou zeleninou a mäsom. Bolo to poriadne pikantné ale veľmi chutné jedlo.