Palacinky s ovocím ako špíz (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Keďže neviem flambovať a pred flambovaním mám rešpekt,vymyslela som si takéto opekané palacinky s ovocím,ktoré keď skaramelizujú po úprave,veľmi mi pripomínajú flambované.
6 porcií |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Suroviny .
- Z cesta,do ktorého dáme,mlieko,múku soľ,vajíčka a postrúhaného pol jabka,vysmážame palacinky.
- Palacinku necháme vychladiť
- Umyté ovocie,ktoré budeme potrebovať.
- Studenú palacinku potrieme jahodovým lekvárom a uložíme na ňu na tenko pokrájanú jahodu.Položíme na ňu druhú palacinku.Tú na tenko potrieme len lekvárom.
- Palacinku stočíme a pokrájame asi na trojcentimetrové plátky,ktoré striedavo navlečieme na pol drevenej špajle s ovocím.Špíz je pripravený na opečenie.
- Na palacinkárke si rozpustíme maslo.
- Pridáme doň lyžicu medu a necháme ho prevrieť-skaramelizovať.Utvorí sa nám hnedá karamelová pena.
- Do nej povkladáme palacinkové špízy.
- Opečieme s každej strany.
- Ovocie,ktoré zostalo,tiež v tomto karamely opečieme a podávame spolu ku palacinke.Karamelom ešte polejeme špíz.
- Na koniec ešte horúce špízy zasypeme posekanými vlašskými orechami.
- Naservírované a veľmi chutné.