Palacinky s ovocím ako špíz (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Keďže neviem flambovať a pred flambovaním mám rešpekt,vymyslela som si takéto opekané palacinky s ovocím,ktoré keď skaramelizujú po úprave,veľmi mi pripomínajú flambované.

6
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Suroviny .
  2. Z cesta,do ktorého dáme,mlieko,múku soľ,vajíčka a postrúhaného pol jabka,vysmážame palacinky.
  3. Palacinku necháme vychladiť
  4. Umyté ovocie,ktoré budeme potrebovať.
  5. Studenú palacinku potrieme jahodovým lekvárom a uložíme na ňu na tenko pokrájanú jahodu.Položíme na ňu druhú palacinku.Tú na tenko potrieme len lekvárom.
  6. Palacinku stočíme a pokrájame asi na trojcentimetrové plátky,ktoré striedavo navlečieme na pol drevenej špajle s ovocím.Špíz je pripravený na opečenie.
  7. Na palacinkárke si rozpustíme maslo.
  8. Pridáme doň lyžicu medu a necháme ho prevrieť-skaramelizovať.Utvorí sa nám hnedá karamelová pena.
  9. Do nej povkladáme palacinkové špízy.
  10. Opečieme s každej strany.
  11. Ovocie,ktoré zostalo,tiež v tomto karamely opečieme a podávame spolu ku palacinke.Karamelom ešte polejeme špíz.
  12. Na koniec ešte horúce špízy zasypeme posekanými vlašskými orechami.
  13. Naservírované a veľmi chutné.