Palacinkovo-lievancové zvitky s jemným tvarohom a hrozienkami

anina6 - fotkaanina6, 12. novembra 2013
Palacinkovo-lievancové zvitky s jemným tvarohom a hrozienkami
Foto: anina6

Niekedy mi už fakt dochádza fantázia čo variť, tak som experimentovala a vyšli mi takéto zvitky. Niečo medzi palacinkou a lievancom.

15 minút
príprava

Suroviny

2 hrste
1 hrsť
2 PL
1/2 l
1 ks
1 PL
1 PL
1/2 bal.
2 PL
1 čl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do pol litra mlieka si rozklepneme vajíčko, pridáme asi 2 hrste celozrnnej múky hladkej, 1 hrsť ovsených vločiek,2PL hladkej múky, 1 PL kryštálového cukru, vanilkový cukor, štipku soli a dobre rozhabarkujeme. Potom pridáme nasekané orechy a ešte dobre premiešame.

  2. 2

    Kedže v ceste sú ovsené vločky, necháme ho postáť aspoň 15 minút. Potom si už len pripravíme panvicu a vyprážame. Ja som použila olivový olej, ale dávam ho skutočne iba kvapku. Cesto rozotrieme na rozpálenú panvicu a vyprážame do zlata. Cesto nie je klasické palacinkové ale trochu hustejšie a aj hutnejšie.

  3. 3

    Na plnku si vymiešame jemný roztierateľný tvaroh, s 2PL medu a hrozienkami. Touto plnkou naplníme upečené palacinky a môžme podávať. Namiesto šľahačky som tieto zvitky ozdobila domácim jogurtom a broskyňovým džemom a troškou nastrúhanej čokolády. Tieto zvitky sú taká zdravšia verzia palaciniek a veru sú aj poriadne sýte.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Po takomto tanieri si ma môžeš, milá @anina6 doslova omotať okolo prsta "jak rezanku" a "navecej vipatra bars šmačňe"!!! -:)))
vyzera to vyborne, hlavne sa mi pacia tie odmerky :-)