Palacinková torta
šéfcukrár hotela Kempinski River Park v Bratislave, 18. marca 2014

Foto: Robert Hüttner
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Na spodný korpus: | |
| 110 g |
|
| 75 g |
|
| 40 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 PL |
|
| Na palacinky: | |
| 4 ks |
|
| 1 ks |
|
| 80 g |
|
| 300 g |
|
| 500 ml |
|
| 70 g (roztopené) |
|
| 3 g |
|
| Krém: | |
| 1 ks |
|
| 600 ml |
|
| 100 g |
|
| 80 g |
|
| 250 g |
|
| Na polevu: | |
| 150 g |
|
| 150 ml |
|
| 5 plátkov |
|
Postup
-
1
Korpus: Maslo, múku a práškový cukor namrvíme, pridáme žĺtok a vypracujeme cesto. Necháme ho polhodinu v chladničke. Potom cesto rozvaľkáme do tvaru kruhu a na plechu ho upečieme.
- 2
Palacinky: Z prísad vymiešame cesto a upečieme 20 palaciniek.
- 3
Krém: Do hrnca nalejeme 500 ml mlieka, pridáme cukor a privedieme do varu. Zmiešame maizenu so 100 ml mlieka a pridávame do vriaceho mlieka, za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Puding necháme vychladnúť. Potom puding šľaháme a pridávame karamelové Salko. Nakoniec všľaháme maslo.
- 4
Upečený korpus a potrieme džemom. Na džem priložíme prvú palacinku, natrieme ju lyžicou krému. Postupne vrstvíme ostatné palacinky a krém. Zvyšný krém vytvarujeme na torte tak, aby vznikla pologuľatá torta. Palacinkovú tortu dáme vychladiť.
- 5
Poleva: Do studenej vody dáme napučať želatínu. V hrnci s hrubým dnom skaramelizujeme cukor. Opatrne prilejeme smotanu a miešame, kým sa karamel celkom rozpustí a zmes zovrie. Potom odstavíme a pridáme vyžmýkanú nabobtnanú želatínu, dobre vymiešame. Polevou zalejeme palacinkovú tortu a necháme stuhnúť.
Tiež palacinková torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu