Palacinková torta

Palacinková torta

Autor receptu: redakcia

16
porcií
15 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Maslo, múku a práškový cukor namrvíme, pridáme žĺtok a vypracujeme cesto. Necháme ho polhodinu v chladničke. Potom cesto rozvaľkáme do tvaru kruhu a na plechu ho upečieme.
  2. Palacinky: Z prísad vymiešame cesto a upečieme 20 palaciniek.
  3. Krém: Do hrnca nalejeme 500 ml mlieka, pridáme cukor a privedieme do varu. Zmiešame maizenu so 100 ml mlieka a pridávame do vriaceho mlieka, za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Puding necháme vychladnúť. Potom puding šľaháme a pridávame karamelové Salko. Nakoniec všľaháme maslo.
  4. Upečený korpus a potrieme džemom. Na džem priložíme prvú palacinku, natrieme ju lyžicou krému. Postupne vrstvíme ostatné palacinky a krém. Zvyšný krém vytvarujeme na torte tak, aby vznikla pologuľatá torta. Palacinkovú tortu dáme vychladiť.
  5. Poleva: Do studenej vody dáme napučať želatínu. V hrnci s hrubým dnom skaramelizujeme cukor. Opatrne prilejeme smotanu a miešame, kým sa karamel celkom rozpustí a zmes zovrie. Potom odstavíme a pridáme vyžmýkanú nabobtnanú želatínu, dobre vymiešame. Polevou zalejeme palacinkovú tortu a necháme stuhnúť.