Palacinková torta

Palacinková torta s malinami

Autor receptu: redakcia

Každé dieťa má iný zúbok, niektoré sladký, ďalšie slaný. Ale všetky chcú, aby bolo jedlo zaujímavé, pekné a veľmi, veľmi chutné. Teda presne také, aké už štrnásť rokov varíme a pečieme v našich reštauráciách.

60 minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme dve väčšie misky. Do jednej vlejeme mlieko a vajcia s cukrom. V druhej zmiešame soľ, múku, kakao a sódu bikarbónu. Šľahačom vajíčka v mlieku rozmiešame. Do múky vlejeme rozpustené vychladnuté maslo a za stáleho šľahania prilievame pomaly vaječno-mliečnu zmes. Vznikne hladké tmavé cesto, z ktorého upečieme palacinky.
  2. Plnka: Mascarpone vymiešame s práškovým cukrom a vmiešame 3/4 vyšľahanej šľahačky.
  3. Palacinky natierame krémom a ukladáme na seba. Tortu ozdobíme zvyšným krémom, šľahačkou, malinami a dodekorujeme podľa fantázie. Tortu necháme v chladničke dve hodiny vychladnúť.