Palacinka

Autor receptu: tlustoch

Tento recept už dávnejšie mám z televízie.

18 - 20
porcií
60 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky nastruháme na jemno, vytlačíme a zlejeme tekutinu /teda škrob/. Pridáme nastruhanú cibulu,vajco,olej a soľ.Všetko dôkladne premiešame,necháme stáť 10 min. Potom pridáme hladkú múku , jemne tekúte cesto upravíme vlažným mliekom.
  2. V panvici na oleji pečieme obojstranne do zlatová ako klasické palaciky. Tieto palačinky môžeme plniť smaženými hríbami na vajíčku, smaženými mozočkami, prípadne ich stymito plkami môžeme zapekať v rúre keď ich polejeme s rozmiešanou kyslou smotanou a s vajcom. No a môžeme ich jesť aj bez plnky a bez zapečenia, sú fantastické, sýte a chutné. Určite si pochutíte a ešte kním pasuje pekne spenené pivko.