Pagáčiky šunkovo-paprikové fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 22. júna 2012

Slané pečivo,vhodné na párty, posedenie pri vínku...

10
porcií
70 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
150 g
120 g uvarené prelisované
1 ks
120 g
1 lyžička
 podľa chuti
štipka
30 g
3 cl
1 ks na potretie




Postup

  1. 1

    Hladkú múku som preosiala na pracovnú dosku, pridala som celé vajce, soľ,bravčovú masť, prelisované zamiaky a prášok do pečiva a spracovala som cesto.. šunku som si pokrájala na drobné kúsočky....šunka sa môže aj pomleť na mlynčeku..ja mám rada kúsočky v ceste a aj pri škvarkových to tak robím..

    Pagáčiky šunkovo-paprikové (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vymiesené cesto som rozložila, potrela vrch masťou z vypraženej slaninky..posypala pokrájanou šunkou, posypala červenou paprikou a preložila...

    Pagáčiky šunkovo-paprikové (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto som okrem tohoto ešte preložila 3 x a vždy vložila do chladničky na 15 min. mpo každom preložení sa opakovalo, potretie masťou, posypanie šunkou a červenou paprikou a do chladu..

    Pagáčiky šunkovo-paprikové (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Výpek s ktorým som potierala cesto pred preložením, je z údenej slaninky a stále musí byť vlažný, ked sa s ním cesto potiera..

    Pagáčiky šunkovo-paprikové (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po prekladaní som cesto rozvaľkala , namriežkovala a vykrajovala pagáčiky, ktoré som ešte spodkom oboch dlaní upravila, aby pekne vyzerali..

    Pagáčiky šunkovo-paprikové (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Uložila som ich na plech, potrela rozšlahaným vajíčkom a posypala sezamom, može sa použiť aj rasca, kto čo má rád..

    Pagáčiky šunkovo-paprikové (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upečené...dodala by som ešte k tomu cestu poznámku..malo by byť cesto úplne tmavočervené, no ja som zámerne nedala toľko veľa červenej papriky, lebo som mala obavu, aby cesto nebolo horké...

    Pagáčiky šunkovo-paprikové (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ak vyskúšate, prejem vám dobrú chuť...

    Pagáčiky šunkovo-paprikové (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

sracz
Sú doslova a do písmena nádherné, ....... vynikajúca pochúťka k bielemu polotokajskému zo Zemplinského Hradiska (braček Ďurko Davala z Trebišova - Paričova ((dvojnásobný šampión Európy v chove moravských modrých obrov králikov)) isto iste rád poradí) !!!!!!!
ola111
Pekné a určite aj dobré,veru by som si dala,ale u nás je tak teplo,že sa
snažím rúru obchádzať,aspoň chvíľu :-)))
izabella929
@sracz , veľmi pekne ďakujem za komentár.-)))chovala som mnoho králikov, ale na obra som si netrúfla, hoci sa mi veľmi páčil...
izabella929
@ola111 ,veď aj ja som utekala von,kým bola zapnutá...u nás je strašná horúčava..vnoci bola búrka,ale moc nepršalo...a zasa praží...
sylvinka
aj ja si prosíííííím....a môže byť aj s tým polotokajským, čo píše @sracz :-))))
likalu
Ja len takú malú otázku, nedávať nič tekuté? /mlieko, cmar, atd/ Inak vypadajú moc žravo a sviatočne.
tiziana
mne sa páči aj ten obrus :) samé sa to ponúka, mňam :)
elena1
veľmi dobre vyzerajú, skúsim či sa mi na prvý krát takéto podaria
zdenkas
No tieto pagáčiky musia byť chutnučké,veď všetko čo je v nich je mňam,určite vyskúšam.Ale aj oku lahodia.
danielas
K vínku,ale aj bez vínka a hocikedy musia takéto parádne koláčiky chutiť. Vyskúšam Tvoj recept, moc sa mi páčia




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia