Foto: izabella929
Slané pečivo,vhodné na párty, posedenie pri vínku...
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
150 g |
|
120 g uvarené prelisované |
|
1 ks |
|
120 g |
|
1 lyžička |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
30 g |
|
3 cl |
|
1 ks na potretie |
|
|
Postup
-
1
Hladkú múku som preosiala na pracovnú dosku, pridala som celé vajce, soľ,bravčovú masť, prelisované zamiaky a prášok do pečiva a spracovala som cesto.. šunku som si pokrájala na drobné kúsočky....šunka sa môže aj pomleť na mlynčeku..ja mám rada kúsočky v ceste a aj pri škvarkových to tak robím..
-
2
Vymiesené cesto som rozložila, potrela vrch masťou z vypraženej slaninky..posypala pokrájanou šunkou, posypala červenou paprikou a preložila...
-
3
Cesto som okrem tohoto ešte preložila 3 x a vždy vložila do chladničky na 15 min. mpo každom preložení sa opakovalo, potretie masťou, posypanie šunkou a červenou paprikou a do chladu..
-
4
Výpek s ktorým som potierala cesto pred preložením, je z údenej slaninky a stále musí byť vlažný, ked sa s ním cesto potiera..
-
5
Po prekladaní som cesto rozvaľkala , namriežkovala a vykrajovala pagáčiky, ktoré som ešte spodkom oboch dlaní upravila, aby pekne vyzerali..
-
6
Uložila som ich na plech, potrela rozšlahaným vajíčkom a posypala sezamom, može sa použiť aj rasca, kto čo má rád..
-
7
Upečené...dodala by som ešte k tomu cestu poznámku..malo by byť cesto úplne tmavočervené, no ja som zámerne nedala toľko veľa červenej papriky, lebo som mala obavu, aby cesto nebolo horké...
-
8
Ak vyskúšate, prejem vám dobrú chuť...
snažím rúru obchádzať,aspoň chvíľu :-)))