Pagáčiky šunkovo-paprikové (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Slané pečivo,vhodné na párty, posedenie pri vínku...

10
porcií
70 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Hladkú múku som preosiala na pracovnú dosku, pridala som celé vajce, soľ,bravčovú masť, prelisované zamiaky a prášok do pečiva a spracovala som cesto.. šunku som si pokrájala na drobné kúsočky....šunka sa môže aj pomleť na mlynčeku..ja mám rada kúsočky v ceste a aj pri škvarkových to tak robím..
  2. Vymiesené cesto som rozložila, potrela vrch masťou z vypraženej slaninky..posypala pokrájanou šunkou, posypala červenou paprikou a preložila...
  3. Cesto som okrem tohoto ešte preložila 3 x a vždy vložila do chladničky na 15 min. mpo každom preložení sa opakovalo, potretie masťou, posypanie šunkou a červenou paprikou a do chladu..
  4. Výpek s ktorým som potierala cesto pred preložením, je z údenej slaninky a stále musí byť vlažný, ked sa s ním cesto potiera..
  5. Po prekladaní som cesto rozvaľkala , namriežkovala a vykrajovala pagáčiky, ktoré som ešte spodkom oboch dlaní upravila, aby pekne vyzerali..
  6. Uložila som ich na plech, potrela rozšlahaným vajíčkom a posypala sezamom, može sa použiť aj rasca, kto čo má rád..
  7. Upečené...dodala by som ešte k tomu cestu poznámku..malo by byť cesto úplne tmavočervené, no ja som zámerne nedala toľko veľa červenej papriky, lebo som mala obavu, aby cesto nebolo horké...
  8. Ak vyskúšate, prejem vám dobrú chuť...