Foto: sonulienka
Veľa receptov na pagáče som už skúšala ale tento je najlepší.Moja rodina hlavne manžel si nevie vynachváliť.Vždy keď máme domácu oslavu ako napríklad teraz Zobraziť celý popisVeľa receptov na pagáče som už skúšala ale tento je najlepší.Moja rodina hlavne manžel si nevie vynachváliť.Vždy keď máme domácu oslavu ako napríklad teraz na Jána som ich piekla a veľmi rýchlo bolo po nich.Taktiež pečiem aj Cesnakové kysnuté trojuholníčky a sú tiež veľmi dobré nesmú chýbať na žiadnej rodinnej oslave.
porcií
príprava
na 170-175 °C
Postup
-
1
Urobíme si kvások s 1 kocky droždia, 1,5 dcl.mlieka a trochu cukru. Do misy preosejeme múku /2-3 krát/ pridáme soľ dobre premiešame.Keď máme kvások pridáme do múky olej,žĺtka a kvások a pomaličky prilievame vlažné mlieko.Cesto musí byť polotuhé.Necháme ho kysnúť asi 1/2 až 3/4 hodiny. Medzi tým si dáme uvariť zemiaky a pomelieme oškvarky.
- 2
Keď máme cesto vykysnuté rozvalkáme si ho /ja si ho rozdelím na polovice lepšie sa mi spracúva/ potrieme oškvarkami, nastrúhame Heru ktorú vyberieme tesne keď ideme strúhať s chladničky aby sa nám dobre strúhala a na maličkých slzičkách postrúhame uvarené zemiaky. Cesto poskladáme a necháme 15-20 minúť postáť. Toto opakujeme ešte dva krát.
- 3
Potom cesto rozvalkáme na 1,5 cm a buď vykrajujeme kolieska alebo ja nevykrajujem ale narežem na pásiky a potom na kocky a tak ich prenesiem na plech a tam ich trochu vyformujem a nechám ešte postáť 10-15 minút. Potom ich potriem vajíčkom a posypem sézamom,hrubou Morskou soľou a ľanovým semiačkom.Kto čo má a ako ich má rád.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Keď chceš a budeš súhlasiť môžem posunúť fotky.