Foto: olinecka
Tak dnes na zajtrajšiu oslavu so
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto svetlé: | |
6 ks |
|
200 g jemnejší |
|
štipka |
|
0,5 dl |
|
170 g |
|
1 bal. |
|
1 ČL |
|
Cesto tmavé: | |
1 bal. |
|
Plnka: | |
500 ml |
|
1 bal. |
|
120 g strúhaný |
|
300 g |
|
4 PL |
|
2 bal. |
|
|
|
(alebo ríbezľový) |
|
podľa chuti čerstvé |
|
na vysypanie plechu |
|
na vymastenie plechu |
|
Iné: | |
|
Postup
-
1
Bielka oddelíme a vyšľahame s cukrom ,soľou do tuha postupne pridáme žltky,olej ,múku zmiešanu zo zlatým klasom a práškom do pečiva.Zľahka premiešame a vylejeme na vystlany maslom vymasteny, múkou vysypaný plech 40x30cm.Pečieme na 180 stupňov 20 minút,tak upečieme aj tmavý korpus len namiesto zlatého klasu dáme čokoladovy puding.
-
2
Z 250 ml mlieka , cukru a pudingu uvaríme hustý puding.Kokos a zvyšok mlieka uvaríme ,aby nám mlieko vsiaklo do kokosu.Necháme vychladnuť.
-
3
Maslo a vanilku vymiešame pridáme vychladnuty puding aj kokos premiešame.
-
4
Upečene platy zarovname,hnedý plat pokvapkáme sirupom,potrieme lekvárom a polovicou plnky preložime druhý plat urobíme to iste.Môžeme potrieť aj boky,naukladáme ovocie podľa seba a zalejeme želatinou,ktorú urobíme podľa návodu.Vrch som poliala ,ale boky som spevnila tortovymi oblátkami ,aby sa nezliala.Dáme do chladničky na 1-2hodiny.
-
5
Odstránime oblátky môžeme krajať a ochutnať,ovocné potešenie,vynikajúci koláčik!!!
Ukazkovy a velmi pekny zakusok.Srdecne ti blahozelam k tvojim narodeninam.